Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ζαχαριάδης: «Η κοινωνία δεν αντέχει άλλη λιτότητα»
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζαχαριάδης: «Η κοινωνία δεν αντέχει άλλη λιτότητα»

Ο  διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισημαίνει πως “Η κοινωνία έχει υπερβεί το όριο αντοχής της για επιπλέον λιτότητα, για αυτό τον λόγο και αποτελεί επιτυχία το γεγονός ότι συμφωνήθηκε το μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα”. “Η εξαφάνιση από τον δημόσιο λόγο του κ. Μητσοτάκη δικαιολογείται εφόσον είναι λόγω […]

zaxariadhs-1000

Ο  διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισημαίνει πως “Η κοινωνία έχει υπερβεί το όριο αντοχής της για επιπλέον λιτότητα, για αυτό τον λόγο και αποτελεί επιτυχία το γεγονός ότι συμφωνήθηκε το μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα”.

“Η εξαφάνιση από τον δημόσιο λόγο του κ. Μητσοτάκη δικαιολογείται εφόσον είναι λόγω γρίπης, η απουσία όμως του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη είναι εκκωφαντική”, υπογραμμίζει.

Ενώ απευθυνόμενος στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος τονίζει “Ας μην το παίζουμε όλοι ειδικοί επί των μέτρων και της συμφωνίας. Ας δώσουμε, τουλάχιστον εμείς, όσοι είμαστε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, την πλήρη εξουσιοδότησή μας στους Χουλιαράκη, Τσακαλώτο, Τσίπρα να διαπραγματευτούν και να φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”.

Αναφορικά με τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα σενάρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ σημειώνει πως “Δεν υπάρχει καμία ρωγμή στις σχέσεις των δύο κομμάτων. Έχουμε μια καλή συνεργασία, δίνουμε μάχες για να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια και να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Η συμμαχία μας με τον κ. Καμμένο δεν σημαίνει ιδεολογική ταύτιση, ούτε σύγκλιση”.

Επιπλέον τονίζει “η Ευρωπαϊκή Αριστερά επιδιώκει συνεργασία σε όλη την Ευρώπη με Οικολόγους Πράσινους και Σοσιαλδημοκράτες πάνω σε σαφές πολιτικό σχέδιο, με προγραμματικό περιεχόμενο. Το ερώτημα δεν μπαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Θέλει να είναι σε αντιστοιχία με τους Ευρωσοσιαλιστές ή όχι;”. Ενώ υπογραμμίζει “Φυσικά δεν ξεχνάμε τα όργια των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επί δεκαετίες”.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών ή της κοινής στάσης των πολιτικών κομμάτων αν οι δανειστές επιμείνουν σε σκληρά μέτρα υποστηρίζει “Δεν θα κάνουμε την χάρη στους κυρίους Μητσοτάκη και Γεωργιάδη που έχουν πάθει στερητικό σύνδρομο καθώς πέρασαν δύο χρόνια στην αντιπολίτευση. Θα περάσουν τουλάχιστον άλλα δυο χρόνια στην αντιπολίτευση. Ο κ. Μητσοτάκης λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το κρισιμότατο Eurogroup έριξε το φταίξιμο για την χρονοκαθυστέρηση στην ελληνική πλευρά και άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο αποδοχής των θέσεων του ΔΝΤ. Σε ποια βάση να συζητήσουμε κοινή στάση ακριβώς ;”.
   
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις