Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σταϊκούρας: «Εδώ που φτάσαμε, αν δεν υπάρξει συμφωνία , χρεοκοπούμε»
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σταϊκούρας: «Εδώ που φτάσαμε, αν δεν υπάρξει συμφωνία , χρεοκοπούμε»

Ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σημείωσε πως “Η έλευση των θεσμών σε σύγκριση με το πλήρες αδιέξοδο αποτελεί θετική εξέλιξη” προσθέτοντας ωστόσο πως “άλλο ένα Eurogroup πέρασε χωρίς συμφωνία επί της αξιολόγησης”, το σύρσιμο της οποίας “είναι καταστροφικό για τη χώρα”. Ενώ τονίζει εμφατικά πως “εδώ που φτάσαμε […]

staikouras

Ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σημείωσε πως “Η έλευση των θεσμών σε σύγκριση με το πλήρες αδιέξοδο αποτελεί θετική εξέλιξη” προσθέτοντας ωστόσο πως “άλλο ένα Eurogroup πέρασε χωρίς συμφωνία επί της αξιολόγησης”, το σύρσιμο της οποίας “είναι καταστροφικό για τη χώρα”.

Ενώ τονίζει εμφατικά πως “εδώ που φτάσαμε η συμφωνία πρέπει να κλείσει, γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση οδηγούμαστε σε χρεοκοπία”.

Παράλληλα εκτιμά πως “με δεδομένες τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και πρόσθετα μέτρα λιτότητας μετά τη λήξη του προγράμματος το επόμενο μεσοπρόθεσμο που θα καλύπτει την περίοδο 2018-2021 θα αποτελέσει, ουσιαστικά, το 4ο Μνημόνιο”.

Επιπλέον αμφισβήτησε ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μίλησε για “τέλος της λιτότητας” καθώς όπως είπε υποστήριξε “μη ζητάτε από τον υπουργό Οικονομικών να υποσχεθεί το τέλος της λιτότητας”.

Ενώ σε ότι αφορά στην στάση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τα νέα μέτρα επεσήμανε ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει “νέα δημοσιονομικά μέτρα, ούτε αυτά που βαπτίζονται δήθεν διαρθρωτικές αλλαγές”. Αν και αναφορικά με τις διαρθρωτικές αλλαγές σημείωσε “να τις δούμε πρώτα, καθώς και τον τρόπο που θα έρθουν και μετά θα τοποθετηθούμε”.

Πηγή: ΑΠ Ε- ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις