Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μπάχαλο και χάος στο νέο υπερταμείο ΕΦΚΑ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπάχαλο και χάος στο νέο υπερταμείο ΕΦΚΑ

Δεν ξανάγινε… Ο ΕΦΚΑ δεν παραπαίει μόνο οικονομικά, αλλά  πάσχει σοβαρά από τεράστια λάθη στα εξής: Μεταφορά των δεδομένων από τα μητρώα των πρώην Ταμείων Εξαφάνιση δεδομένων ασφαλισμένων. Πάγωσαν οι διαδικασίες απόδοσης συντάξεων θανάτου Δεν υπάρχει χαρτί να εκτυπωθούν συνταξιοδοτικές αποφάσεις Όλα αυτά τα καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές για το μπάχαλο που επικρατεί στον Ενιαίο Φορέα […]

720_118331_d6ad07c1f3-839cf7210bbf4fef

Δεν ξανάγινε… Ο ΕΦΚΑ δεν παραπαίει μόνο οικονομικά, αλλά  πάσχει σοβαρά από τεράστια λάθη στα εξής:

  1. Μεταφορά των δεδομένων από τα μητρώα των πρώην Ταμείων
  2. Εξαφάνιση δεδομένων ασφαλισμένων.
  3. Πάγωσαν οι διαδικασίες απόδοσης συντάξεων θανάτου
  4. Δεν υπάρχει χαρτί να εκτυπωθούν συνταξιοδοτικές αποφάσεις

Όλα αυτά τα καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές για το μπάχαλο που επικρατεί στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, στον ΕΦΚΑ δηλαδή, μόνο έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν!

Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ καταγγέλλουν  λάθη κατά τη μεταφορά των δεδομένων από τα μητρώα των πρώην Ταμείων στο μητρώο του ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί δεδομένα ασφαλισμένων. Έχουμε ακόμη αύξηση των υπηρεσιακών σημειωμάτων που στέλνονται για διόρθωση λαθών από εντασσόμενους φορείς ανά την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να έχουν ξεπεραστεί οι δυνατότητες κεντρικής διαχείρισης στην Αθήνα.

Ασάφεια αρμοδιοτήτων, δυσλειτουργίες και άγνοια διαχείρισης του συστήματος από τους υπαλλήλους.

Υπηρεσιακά αυτοκίνητα του ΙΚΑ παραμένουν ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης βενζίνης, ενώ προκαλούνται δυσχέρειες στη διακίνηση αλληλογραφίας, συνταξιοδοτικών φακέλων κ.λπ., αλλά και στη διαδικασία των ελέγχων και της λειτουργίας των υγειονομικών επιτροπών των ΚΕΠΑ.

Υπάρχει έλλειψη ειδικού χαρτιού και μη εκτύπωση εκατοντάδων συνταξιοδοτικών αποφάσεων σε κάποιες υπηρεσίες κυρίως του πρώην ΟΑΕΕ.

Όλα αυτά που φοβούνταν οι εργαζόμενοι έγιναν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις