Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ακιντζί: Επιστρέφω στις συνομιλίες αν διορθώσουν το λάθος με το ενωτικό δημοψήφισμα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακιντζί: Επιστρέφω στις συνομιλίες αν διορθώσουν το λάθος με το ενωτικό δημοψήφισμα

Ο ηγέτης των τουρκοκυπρίων κ. Ακιντζί αναφορικά με την επιστροφή του στις συνομιλίες για το Κυπριακό δήλωσε ” “Λέω, ιδού η Ρόδος. Ας διορθώσουν αυτό το λάθος (για το ενωτικό δημοψήφισμα) και εγώ την επόμενη ημέρα θα είμαι στο τραπέζι. Να δούμε ποιος έδωσε ντιρεκτίβες ποιου”, θέλοντας να αντικρούσει τις καταγγελίες από την Κυπριακή πλευρά ότι […]

akintzi

Ο ηγέτης των τουρκοκυπρίων κ. Ακιντζί αναφορικά με την επιστροφή του στις συνομιλίες για το Κυπριακό δήλωσε ” “Λέω, ιδού η Ρόδος. Ας διορθώσουν αυτό το λάθος (για το ενωτικό δημοψήφισμα) και εγώ την επόμενη ημέρα θα είμαι στο τραπέζι. Να δούμε ποιος έδωσε ντιρεκτίβες ποιου”, θέλοντας να αντικρούσει τις καταγγελίες από την Κυπριακή πλευρά ότι ο Ακιντζί αποχώρησε από τις συνομιλίες λόγω του επικείμενου δημοψηφίσματος στην Τουρκία.

Καθώς όπως τόνισε “Πραγματικά δεν υπήρξε τέτοιο αίτημα από την Τουρκία για αναστολή των διαπραγματεύσεων.Η διαδικασία των διαπραγματεύσεων της Κύπρου έχει τη δική της πορεία και η διαδικασία του δημοψηφίσματος τη δική της πορεία”.

Επιπλέον δήλωσε πως δεν ανησυχεί για το να θα γίνει σήμερα δημοψήφισμα στην “Νότιο Κύπρο¨για ένωση της με την Ελλάδα, αλλά ότι “εμβολιάζονται” τα σχολεία με τη ιδέα της Ένωσης και όχι της κουλτούρας της ειρήνης.

Στο ερώτημα αν υπάρχει η σκέψη το ψευδοκράτος να προσαρτηθεί στην Τουρκία απάντησε πως “Αυτό δεν μπορεί να γίνει.Ούτε και εμείς έχουμε στόχο να προσαρτηθούμε στην Τουρκική Δημοκρατία, ούτε έχει ανάγκη η Τουρκική Δημοκρατία μια νέα επαρχία”. Αν δεν βρεθεί λύση στο Κυπριακό “θα ριζώσουν σε δύο διαφορετικές περιοχές, δύο διαφορετικά κράτη και θα συνεχίσουν το δρόμο τους”, υπογράμμισε ο κ. Ακιντζί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις