Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Γερμανία: “Αριστερή στροφή” από τον Μάρτιν Σουλτς
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: “Αριστερή στροφή” από τον Μάρτιν Σουλτς

Ο Μάρτιν Σούλτς  υποψήφιος για την προεδρία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας μετατοπίζεται όλο και πιο αριστερά στην απόπειρά του να “συνομιλήσει” με μεγαλύτερη ευκολία και αποτελεσματικότητα με το εκλογικό σώμα. Ειδικότερα αναφέρεται σε λιγότερες συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην αγορά εργασίας, στην χρονική επέκταση του επιδόματος ανεργίας, στην ενεργότερο συμμετοχή των συνδικάτων στις μεγάλες επιχειρήσεις […]

ΣΟΥΛΤΣ

Ο Μάρτιν Σούλτς  υποψήφιος για την προεδρία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας μετατοπίζεται όλο και πιο αριστερά στην απόπειρά του να “συνομιλήσει” με μεγαλύτερη ευκολία και αποτελεσματικότητα με το εκλογικό σώμα. Ειδικότερα αναφέρεται σε λιγότερες συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην αγορά εργασίας, στην χρονική επέκταση του επιδόματος ανεργίας, στην ενεργότερο συμμετοχή των συνδικάτων στις μεγάλες επιχειρήσεις στο επίπεδο των αποφάσεων.

Με αυτή την πολιτική στροφή σε ποιο αριστερές θέσεις, ο Σουλτς αποπειράται να “επαναπατρίσει” τους πολίτες που εγκατέλειψαν το SPDεπί Καγκελαρίας Γ. Σρέντερ που εισήγαγε την ατζέντα 2010 στην χώρα, μαζί και τις πολιτικές λιτότητας που την συνόδευαν. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Μάρτιν Σούλτς “Κάναμε λάθη κι εμείς, αλλά δεν αποτελεί ψόγο να αναγνωρίζεις τα λάθη σου και να προσπαθείς να τα διορθώσεις”.

Η κριτική που άσκησε ο Μάρτιν Σουλτς στην Ατζέντα 2010 προκάλεσε την αρνητική αντίδραση των εργοδοτικών οργανώσεων αλλά είχε θετικά αποτελέσματα στο εκλογικό σώμα, ειδικότερα σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Εξάλλου για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια το SPD στις δημοσκοπήσεις καταγράφεται στο 30%, αφήνοντας πίσω του αρκετές φορές τους Συντηρητικούς της Άνγκελα Μέρκελ.

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις