Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Χρυσόγονος: Για να βγούμε από τη λιτότητα έχουμε ακόμη δύο αξιολογήσεις να περάσουμε
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρυσόγονος: Για να βγούμε από τη λιτότητα έχουμε ακόμη δύο αξιολογήσεις να περάσουμε

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος  μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ εξέφρασε την άποψη ότι μένουν να γίνουν πολλά ακόμη για να εξέλθει η χώρα από την κρίση. Ειδικότερα δήλωσε πως “για να έρθει το τέλος της κρίσης πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση και να πάρουμε τη δόση και να περάσουμε και άλλη μια αξιολόγηση […]

χρυσογονος

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος  μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ εξέφρασε την άποψη ότι μένουν να γίνουν πολλά ακόμη για να εξέλθει η χώρα από την κρίση.

Ειδικότερα δήλωσε πως “για να έρθει το τέλος της κρίσης πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση και να πάρουμε τη δόση και να περάσουμε και άλλη μια αξιολόγηση γιατί αυτή η δόση δεν μας φτάνει”.

Παράλληλα επεσήμανε πως είναι αναγκαίο “να μπούμε σε ποσοτική χαλάρωση, να διευθετηθεί το θέμα του χρέους, να πέσουν τα επιτόκια για τα ελληνικά ομόλογα και όλα αυτά να γίνουν σε μια σταθερή αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, δεν φτάνει το 2,7 το 2017 αλλά πρέπει το ίδιο να κάνουμε και το 2018, το 2019, το 2020 κοκ”.

Ο κ. Χρυσόγονος χαρακτήρισε ως “θετικό το γεγονός ότι ξεκινούν πάλι οι διαπραγματεύσεις γιατί δυστυχώς τα δανεικά τους τα χρειαζόμαστε γιατί μετά βίας μπορούμε να φτάσουμε μέχρι τον Ιούλιο

Σε ερώτηση που του έγινε αν υπήρξε καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση τόνισε πως “αυτό έχει δύο πλευρές. Εάν πας να κλείσεις συμφωνία εσπευσμένα θα αναγκαστείς να πάρεις μέτρα που πιστεύεις ότι ίσως θα μπορούσες να αποφύγεις στη συνέχεια αλλά από ένα χρονικό σημείο και μετά η διαπραγματευτική ισχύ μειώνεται γιατί φτάνει η ημερομηνία της κρίσεως, της χρεοκοπίας”.

Ενώ εκτίμησε ότι η αξιολόγηση δεν θα κλείσει ούτε τον Μάρτη, ούτε τον Απρίλη, αλλά πιθανότατα είτε τον Μάη είτε τον Ιούνη “όπου θα είμαστε με το πιστόλι στον κρόταφο”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις