Το αμύθητο ποσό που δόθηκε για το κόκκινο τηλέφωνο του Χίτλερ (photos)

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το αμύθητο ποσό που δόθηκε για το κόκκινο τηλέφωνο του Χίτλερ (photos)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

To αμύθητο ποσό των 243.000 δολαρίων δόθηκε σε αγοραστή που θέλησε να κρατήσει κρυφά τα στοιχεία του, το γνωστό κόκκινο τηλέφωνο του Αδόλφου Χίτλερ. Η συσκευή δόθηκε στον αρχηγό των ναζί από την Βέρμαχτ, και χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά των περισσότερων φονικών διαταγών που έδινε ο Χίτλερ τα τελευταία δύο χρόνια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. […]

20.02.2017 | 17:08

To αμύθητο ποσό των 243.000 δολαρίων δόθηκε σε αγοραστή που θέλησε να κρατήσει κρυφά τα στοιχεία του, το γνωστό κόκκινο τηλέφωνο του Αδόλφου Χίτλερ.

Η συσκευή δόθηκε στον αρχηγό των ναζί από την Βέρμαχτ, και χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά των περισσότερων φονικών διαταγών που έδινε ο Χίτλερ τα τελευταία δύο χρόνια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.

Μετά την ήττα της Γερμανίας, το τηλέφωνο βρέθηκε στο καταφύγιο του Χίτλερ και πάνω φαίνεται το όνομα του, όπως και ο αγκυλωτός σταυρός που συμβολίζει το Τρίτο Ράιχ.

Αρχές του Μάη του 1945, ο Βρετανός πρώην ταξίαρχος Ραλφ Ρέινερ, μετέβη στο Βερολίνο μια μέρα μετά τη συνθηκολόγηση της Γερμανίας και δέχτηκε το τηλέφωνο σαν δώρο από τους σοβιετικούς το οποίο κράτησε ο γιος του.

Αρχική τιμή, ήταν τα 100.000 δολάρια, λόγω της μοναδικότητας του αντικειμένου.

Η συσκευή, που έχει χαρακτηριστεί ως “το πιο καταστροφικό όπλο της Ιστορίας” από τον Alexander Historical Auctions, πωλήθηκε σε δημοπρασία που διοργάνωσε χθες ο αμερικανικός οίκος στο Τσέζαπικ Σίτι του Μέριλαντ, στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

 

Exit mobile version