Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ακιντζί: Εγώ αποχώρησα από τη συνάντηση, αλλά αυτή είναι η μισή αλήθεια
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακιντζί: Εγώ αποχώρησα από τη συνάντηση, αλλά αυτή είναι η μισή αλήθεια

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί παραδέχθηκε ότι αποχώρησε από την συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, λόγω έλλειψης τρόπων… καλής συμπεριφοράς. Υπονοώντας ότι θίχτηκε γιατί ο Νίκος Αναστασιάδης έκανε διάλειμμα για να καπνίσει τσιγάρο. Επιπλέον ο κ. Ακιντζί αναφερόμενος στον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ κ. Έιντε τόνισε “Ότι έκρυψε την μισή πραγματικότητα” από […]

ΑΚΙΝΤΖΙ

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί παραδέχθηκε ότι αποχώρησε από την συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, λόγω έλλειψης τρόπων… καλής συμπεριφοράς. Υπονοώντας ότι θίχτηκε γιατί ο Νίκος Αναστασιάδης έκανε διάλειμμα για να καπνίσει τσιγάρο.

Επιπλέον ο κ. Ακιντζί αναφερόμενος στον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ κ. Έιντε τόνισε “Ότι έκρυψε την μισή πραγματικότητα” από αυτό που που πραγματικά συνέβη στην συνάντηση.

Όπου σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί όταν ο κ. Έιντε έθεσε το ζήτημα του ενωτικού δημοψηφίσματος που έχει προκαλέσει ανησυχία στους Τουρκοκύπριους  ο κ. Αναστασιάδης “φωνάζοντας, σαν να θέλει να του κλείσει το στόμα, είπε ‘εγώ δεν έχω τίποτε άλλο πλέον να πω’ βγήκε κλείνοντας την πόρτα με δύναμη πίσω του. Αυτό ενώ η συνάντηση συνεχιζόταν. Οταν ο Ελληνοκύπριος ηγέτης εγκατέλειψε τη συνάντηση με τέτοιο τρόπο δεν μπορούσε να γίνει κάτι. Εμείς, αφού είδαμε ότι η συνάντηση εξελίχθηκε έτσι, φύγαμε από κει”.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνέχισε ο Μουσταφά Ακιντζί, αναφέρθηκε σε διάλειμμα. “Έτσι γίνονται τα διαλείμματα; Μέχρι σήμερα σε καμιά μας συνάντηση δεν έγινε διάλειμμα με τέτοιο τρόπο. Όταν ο Ελληνοκύπριος ηγέτης θέλει να κάνει τσιγάρο μας δείχνει το πακέτο και κάνουμε διάλειμμα, αλλά τέτοιο πράγμα δεν έγινε χθες. Γι` αυτό δεν είναι σωστό να εξηγείς μόνο τη μισή πραγματικότητα».

Ενώ αναφορικά με την απόφαση της Κυπριακής Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα σημείωσε, “Επειδή μας είπε χθες στη συνάντηση ο κ. Αναστασιάδης ότι η απόφαση είναι λάθος. Εάν το λέει αυτό πίσω από κλειστές πόρτες πρέπει να το πει και στην κοινότητά του και πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει να γίνει”.

“Υπάρχει η δυνατότητα να διορθωθεί αυτό. Ας διορθωθεί και εμείς προσδοκούμε ότι οι συναντήσεις θα γίνουν πιο εποικοδομητικές. Το είπαμε αυτό στον κ. Έιντε. Μετά πήγε, συναντήθηκε με τον κ. Αναστασιάδη και σαν να μην έγινε οτιδήποτε, δήλωσε ότι μπορεί να γίνει η συνάντηση της ερχόμενης Πέμπτης”.

“Εμείς αυτό που περιμένουμε είναι να διορθωθεί το κλίμα εμπιστοσύνης που έχει κλυδωνιστεί. Πρέπει να γίνουν κάποια βήματα σε αυτό το θέμα. Λες και δεν έγινε τίποτα να πάμε να συνεχίσουμε όμορφα και ωραία. Εμείς σε όποιο πλαίσιο λύσης κι αν ζήσουμε σε αυτά τα εδάφη, υπάρχει ένα περιβάλλον που σίγουρα, χωρίς αμφιβολία, θα πρέπει να δημιουργήσουμε κι αυτό είναι το περιβάλλον ειρήνης. Είναι το περιβάλλον κουλτούρας ειρήνης. Αυτό το περιβάλλον δεν πρέπει να το βλάψουμε με τη συμπεριφορά μας”.

Σε ερώτηση που του έγινε αν θα πάει στην συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη την Πέμπτη τόνισε “Να δούμε τις εξελίξεις βήμα βήμα και να αξιολογούμε κάθε βήμα. Να δούμε τις προθέσεις. Μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη έχουμε μια εβδομάδα καιρό.”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις