Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Θεοχάρης: “Η ανεργία δεν λύνεται με ρουσφέτια αλλά με νέες θέσεις εργασίας”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχάρης: “Η ανεργία δεν λύνεται με ρουσφέτια αλλά με νέες θέσεις εργασίας”

Mε δήλωση του ο ανεξάρτητος βουλευτής Σταύρος Θεοχάρης, τονίζει πως αυτό που είναι αναγκαίο για να έρθει η ανάπτυξη, είναι οι επενδύσεις και όχι τα μνημόνια που έχουν βάλει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. «Λύση για την ανεργία δεν είναι οι διορισμοί, είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας», συμπληρώνει, τονίζοντας ωστόσο πως «  ΣΥΡΙΖΑ και […]

Ï ÁíáðëçñùôÞò Õðïõñãüò Ïéêïíïìéêþí ÐáíôåëÞò Ïéêïíüìïõ êáëåß ôá ìÝëç ôçò Äéáñêïýò ÅðéôñïðÞò Ïéêïíïìéêþí ÕðïèÝóåùí êáèþò êáé ôá ìÝëç ôçò Äéáñêïýò ÅðéôñïðÞò ÐáñáãùãÞò êáé Åìðïñßïõ, ðáñïõóßáóáí óÞìåñá Ôñßôç 3 Áðñéëßïõ, óôá ãñáöåßá ôïõ ÓÄÏÅ äýï íÝá óõóôÞìáôá ãéá ôçí áíôéìåôþðéóç ôïõ ëáèñåìðïñßïõ êáõóßìùí. Ðñüêåéôáé ãéá ôï óýóôçìá çëåêôñïíéêÞò ðáñáêïëïýèçóçò ôçò ðïñåßáò ôùí åöïäéáóôéêþí ðëïßùí êáõóßìùí (óëåðéþí), ìå åéóçãçôÞ ôïí åéäéêü ãñáììáôÝá ôïõ ÓÄÏÅ, ÉùÜííç Äéþôç êáé ôï çëåêôñïíéêü óýóôçìá åëÝã÷ïõ åéóñïþí - åêñïþí ðñáôçñßùí õãñþí êáõóßìùí, ìå åéóçãçôÞ ôïí Ãåíéêü ÃñáììáôÝá ÃÃÐÓ, ×Üñç Èåï÷Üñç (öùôïãñáößá). (EUROKINISSI)

Mε δήλωση του ο ανεξάρτητος βουλευτής Σταύρος Θεοχάρης, τονίζει πως αυτό που είναι αναγκαίο για να έρθει η ανάπτυξη, είναι οι επενδύσεις και όχι τα μνημόνια που έχουν βάλει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

«Λύση για την ανεργία δεν είναι οι διορισμοί, είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας», συμπληρώνει, τονίζοντας ωστόσο πως «  ΣΥΡΙΖΑ και επενδύσεις δεν συνάδουν όπως είναι γνωστό».

«Το έχουν αποδείξει με κάθε τρόπο, σε κάθε ευκαιρία. Και ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση. ΟΛΠ, ΔΕΣΦΑ, ΟΣΕ, επένδυση του Κατάρ στη Ζάκυνθο. Η αξιοποίηση του Ελληνικού, έργου στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη και την απασχόληση, υπονομεύτηκε σε όλες τις φάσεις από το κυβερνών κόμμα».

Όσο για την ερώτηση των 18 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ζητούν  να τεθεί η επένδυση κάτω από τον έλεγχο της αρχαιολογικής υπηρεσίας, αναφέρει κάτι τέτοιο τη δεδομένη χρονική συγκυρία, προκαλεί έντονο προβληματισμό.
«Δεν τους ενημέρωσε ο κ. Τσακαλώτος – πολιτικός φίλος των περισσοτέρων εκ των 18 βουλευτών – για τα οφέλη από το έργο;», λέει ο ανεξάρτητος βουλευτής.
«Επειδή, λοιπόν, μπορεί και να μην το έκανε, ας τους θυμίσουμε:

-70.000 θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων.

-Επενδυτικές υποχρεώσεις αξίας €4,6 δις σε βάθος 15ετίας.

-Απόδοση στο Ελληνικό Δημόσιο του 30% των καθαρών κερδών, πλέον μιας ελάχιστης απόδοσης για τα 99 χρόνια της διάρκειας της σύμβασης.

-Έσοδα από τον διαγωνισμό αδειοδότησης του καζίνο, καθώς και από τους φόρους παιγνίων σε ετήσια βάση.

-Έσοδα για το ελληνικό δημόσιο κατά την 25ετή επενδυτική δραστηριότητα του έργου (κατασκευή και λειτουργία), που υπολογίζονται σε σύνολο φόρων (εισοδήματος, εταιρικών, ασφαλιστικές εισφορές, φόροι ακινήτων, ΦΠΑ) πάνω από €13,5 δις, σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ».

«Από τη μία υποθηκεύουν τη Δημόσια Περιουσία για 99 χρόνια και από την άλλη αποστρέφονται τις επενδύσεις. Προτιμούν τους διορισμούς. Ρουσφέτι αντί ψήφου. Αυτή είναι η μόνη συνταγή που γνωρίζουν», καταλήγει ο κ. Θεοχάρης.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις