Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / The Economist Intelligence Unit: Το Grexit θα επέλθει έτσι ή αλλιώς μέσα στην επόμενη πενταετία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

The Economist Intelligence Unit: Το Grexit θα επέλθει έτσι ή αλλιώς μέσα στην επόμενη πενταετία

Οι αναλυτές του The Economist Intelligence Unit , κάνουν την εκτίμηση πως αργά η γρήγορα το Grexit θα πραγματοποιηθεί, δίνοντας πιθανότητα της τάξης του 60% αυτό να γίνει μέσα στην επόμενη πενταετία. Σε ότι αφορά στο επικείμενο Eurogroup της 20ης Φερουαρίου η εκτίμηση των αναλυτών είναι πως δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία, ωστόσο θα δοθούν κάποια […]

Οι αναλυτές του The Economist Intelligence Unit , κάνουν την εκτίμηση πως αργά η γρήγορα το Grexit θα πραγματοποιηθεί, δίνοντας πιθανότητα της τάξης του 60% αυτό να γίνει μέσα στην επόμενη πενταετία.

Σε ότι αφορά στο επικείμενο Eurogroup της 20ης Φερουαρίου η εκτίμηση των αναλυτών είναι πως δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία, ωστόσο θα δοθούν κάποια χρήματα στην Ελλάδα ώστε να αποφευχθεί σε αυτή την φάση τουλάχιστον η επανάληψη του ελληνικού δράματος, καθώς από τον Μάρτη και μετά ξεκινούν εκλογικές αναμετρήσεις σε χώρες της Ευρώπης.

Παράλληλα η εκτίμηση είναι ότι αν οι δανειστές της Ελλάδας επιμείνουν για την λήψη από την ελληνική κυβέρνηση νέων μέτρων λιτότητας τότε αναδύεται ως ισχυρό ενδεχόμενο και η διενέργεια εκλογών στην χώρα.

Παράλληλα επισημαίνουν ότι η βασική αιτία για την αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης είναι πέραν της έκδηλης δυσκολία της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει μέτρα λιτότητας και οι διαφωνίες μεταξύ των δανειστών αναφορικά με τα πρωτογενή πλεονάσματα και την βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Παράλληλα τονίζεται στην συγκεκριμένη ανάλυση πως ένα επιπλέον “αγκάθι” στην εξέλιξη της διαπραγμάτευσης  είναι η επιμονή των Ευρωπαίων δανειστών το ΔΝΤ να παραμείνει εντός του ελληνικού προγράμματος στήριξης, ως αναπόδραστη προϋπόθεση για την συνέχιση της ροής οικονομικής βοήθειας προς την χώρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις