Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τσίπρας: “Καταστροφική η συζήτηση για μέτρα”- Μοσκοβισί: “Αναγκαίες οι προσπάθειες” (vid)
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Τσίπρας: “Καταστροφική η συζήτηση για μέτρα”- Μοσκοβισί: “Αναγκαίες οι προσπάθειες” (vid)

Καταστροφική οποιαδήποτε συζήτηση αφορά σε μέτρα, ακόμη κι αν μιλάμε έστω και για ένα ευρώ, τόνισε ο Τσίπρας μιλώντας στον Μοσκοβισί. Οι μεταρρυθμίσεις δεν πρέπει να έχουν κανένα οικονομικό αντίκτυπο, ενώ η λύση πρέπει να αγγίζει τα όρια της λογικής, χωρίς να επιβαρύνει ακόμα περισσότερα τα ελληνικά νοικοκυριά. «Ο χρόνος είναι σημαντικός, είμαι αισιόδοξος ότι […]

eFEpuh58SgglgVxD3MiY

Καταστροφική οποιαδήποτε συζήτηση αφορά σε μέτρα, ακόμη κι αν μιλάμε έστω και για ένα ευρώ, τόνισε ο Τσίπρας μιλώντας στον Μοσκοβισί.

Οι μεταρρυθμίσεις δεν πρέπει να έχουν κανένα οικονομικό αντίκτυπο, ενώ η λύση πρέπει να αγγίζει τα όρια της λογικής, χωρίς να επιβαρύνει ακόμα περισσότερα τα ελληνικά νοικοκυριά.

«Ο χρόνος είναι σημαντικός, είμαι αισιόδοξος ότι η Κομισιόν θα είναι ένας ανεκτίμητος σύμμαχος» είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας και τα αποτελέσματα της Eurostat που δείχνουν άριστες επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω τα αποτελέσματα οφείλονται στις θυσίες του ελληνικού λαού. Όλοι πρέπει να αναγνωρίζουν τα νούμερα και να σεβαστούν τις θυσίες του ελληνικού λαού. Το μήνυμά μας είναι φτάνει πια με τη λιτότητα» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

tsipras-moscovisi

Ο Μοσκοβισί από την πλευρά του, παραδέχτηκε τα εντυπωσιακά άλματα της οικονομίας, και εξέφρασε την αισιοδοξία του, υπενθυμίζοντας ωστόσο πως οι αποφάσεις «όποιες κι αν είναι πρέπει να βασίζονται στους πραγματικούς αριθμούς και αυτοί εντάσσονται στις δικές μας προβλέψεις».

«Μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε. Δεν είμαστε υπέρμαχοι της λιτότητας, όμως όπως προείπαμε πρέπει να υπάρξει ένα ισορροπημένο σετ μεταρρυθμίσεων ώστε η οικονομία να γίνει πιο ανταγωνιστική και ελκυστική για τους επενδυτές», είπε για το κρίσιμο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου και την πιθανή συμφωνία που χρειάζεται κοινές προσπάθειες.
«Η εμπιστοσύνη είναι η λέξη κλειδί για να πετύχουμε τους αριθμούς, οι επόμενες ημέρες είναι ζωτικής σημασίας αλλά δεν νομίζω ότι απέχουμε από τη λύση», κατέληξε ο Γάλλος επίτροπος.

Ο Μοσκοβισί, μίλησε σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και υπογράμμισε την ανάγκη για προσπάθειες από όλες τις πλευρές, αν θέλει η κυβέρνηση μι συμφωνία.

Δηλώνοντας πως καταλαβαίνει την ανησυχία της ελληνικής κυβέρνησης, ζήτησε από τους Έλληνες κατανόηση, καθώς οι μεταρρυθμίσεις χρειάζονται για να επανέλθει η οικονομία σε ανταγωνιστικά επίπεδα.

tsipras--moskobisi-suzitisan-kai-gia-tis-diakopes.w_hr

«Ας συγκεντρωθούμε όλοι για να κλείσουμε τις εκκρεμείς παραμέτρους να κάνουμε το βήμα μπροστά. Οι δικοί μας αριθμοί έχουν τεθεί επί τάπητος και οι προβλέψεις μας είναι ρεαλιστικές».

Ο Μοσκοβισί, επιμένει πως η παρουσία του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα είναι πολύτιμη, και κλείνει, λέγοντας πως κάθε μέρα που περνά, είναι και καλύτερα.

«Δεν μπορώ να πω ότι οι συζητήσεις αυτές είναι εύκολες. Σήμερα είμαστε πιο κοντά σε συμφωνία από ό,τι χθες. Δεν είμαι εδώ για να διαπραγματευτώ αλλά να συζητήσω με τους Έλληνες και να είμαι έντιμος διαμεσολαβητής ώστε ο κ. Ντάισελμπλουμ να έχει στις 20 Φεβρουαρίου όλες τις παραμέτρους στα χέρια του».

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις