Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / “Πόλεμος” Ντομπρόβσκις – Τόμσεν για το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Πόλεμος” Ντομπρόβσκις – Τόμσεν για το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης

Αντιπαράθεση για τις απαισιόδοξες προβλέψεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα υπήρξε μεταξύ του αντιπροέδρου της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις και τον διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις  είχε μιλήσει επικριτικά για τις προβλέψεις του Ταμείο για την Ελλάδα, ενώ είχε καλέσει τους Ευρωπαίους να συνεισφέρουν στην ελληνική οικονομία με την απελευθέρωση νέων κονδυλίων. Ενώ […]

pol-tomsen-2

Αντιπαράθεση για τις απαισιόδοξες προβλέψεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα υπήρξε μεταξύ του αντιπροέδρου της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις και τον διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν

Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις  είχε μιλήσει επικριτικά για τις προβλέψεις του Ταμείο για την Ελλάδα, ενώ είχε καλέσει τους Ευρωπαίους να συνεισφέρουν στην ελληνική οικονομία με την απελευθέρωση νέων κονδυλίων. Ενώ επιπρόσθετα είχε δηλώσει στην εφημερίδα Handelsblatt πως η Ελλάδα έχει “κάνει σχεδόν τα πάντα” και δεν υπάρχει λόγος να μην ολοκληρώνεται η δεύτερη αξιολόγηση.

Ο Πολ Τόμσεν απάντησε αποστέλλοντας γραπτή δήλωση στην γερμανική εφημερίδα τονίζοντας πως “Η κατηγορία ότι έχουμε ξεπερασμένα μοντέλα και είμαστε επίμονα απαισιόδοξοι έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν πετυχαίνει τους στόχους του για πολλά χρόνια. Αντίθετα ήμασταν επανειλημμένως πιο αισιόδοξοι για την ανάπτυξη και τα πρωτογενή πλεονάσματα αν και οι μεταρρυθμίσεις δεν εφαρμόζονται όπως θα περιμέναμε”.

Ενώ επιπλέον σημείωσε “εάν έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα στοιχεία για το 2016 θα τα εξετάσουμε και θα αλλάξουμε εν ανάγκη την πρόγνωση μας για την Ελλάδα εάν αποδειχθεί ότι υπήρξε πολύ απαισιόδοξη”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις