Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Αυτοί που δεν αντέχουν τον “Άγιο Βαλεντίνο”, άραγε ερωτεύτηκαν ποτέ;
PLUS

Αυτοί που δεν αντέχουν τον “Άγιο Βαλεντίνο”, άραγε ερωτεύτηκαν ποτέ;

Από την Ευτυχία Παπούλια «Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ ενός σοφού κι ενός ανόητου, όταν ερωτεύονται» Μέρα των ερωτευμένων σήμερα και κοκκίνισε η πόλη. Καρδούλες, αρκουδάκια και τριαντάφυλλα «κατέκλυσαν» τους δρόμους και πήγαιναν στα ταίρια των ερωτευμένων… Στο ραδιόφωνο έπαιζαν ασταμάτητα οι μπαλάντες που χόρευαν οι σημερινοί 50αρηδες στα πάρτι του Γυμνασίου και υμνούσαν τον έρωτα […]

7ad17abf074f9e06a5b8544f3e7107c5

Από την Ευτυχία Παπούλια

«Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ ενός σοφού κι ενός ανόητου, όταν ερωτεύονται»

Μέρα των ερωτευμένων σήμερα και κοκκίνισε η πόλη. Καρδούλες, αρκουδάκια και τριαντάφυλλα «κατέκλυσαν» τους δρόμους και πήγαιναν στα ταίρια των ερωτευμένων…

Στο ραδιόφωνο έπαιζαν ασταμάτητα οι μπαλάντες που χόρευαν οι σημερινοί 50αρηδες στα πάρτι του Γυμνασίου και υμνούσαν τον έρωτα όσο κανένα άσμα των τελευταίων εποχών.

Οι υπάλληλοι των πιο ρομαντικών εστιατορίων δεν προλάβαιναν να σηκώνουν τα τηλέφωνα για τις κρατήσεις και οι εργαζόμενοι περιμένουν πως και πως να σχολάσουν για να ξεσκάσουν και να απολαύσουν λίγες στιγμές με το έτερον ήμισυ ανταλλάσσοντας ξεχασμένα λόγια αγάπης.

Στον αντίποδα, οι φανατικοί «εχθροί» της ημέρας, εξαπολύουν «επιθέσεις» σε όσους θυμήθηκαν σήμερα να εκφράσουν τον Romantic-Kiss-for-New-Years-Eve-5-Rain-The-Notebookέρωτα τους, όταν τις υπόλοιπες ημέρες παραδίνονται στην σκληρή ρουτίνα, ξεχνώντας πως τα χρόνια δεν γυρίζουν πίσω…

Είναι όμως πράγματι τόσο κακό να υπάρχει μια μέρα που οι ερωτευμένοι βρίσκουν την ευκαιρία να τα βάλουν όλα στην άκρη και να κάνουν χέρι – χέρι ένα νοητό ταξίδι σε εκείνες τις πρώτες ημέρες που όλα γύρω ήταν ρόδινα και η καρδιά χτυπούσε σαν τρελή; Είναι τόσο αστείο να γιορτάζουν το μεγαλείο του έρωτα που τους χτύπησε την πόρτα;

Αν σήμερα λοιπόν δεν είστε ερωτευμένοι, μην στεναχωριέστε, και αύριο μέρα είναι, ή και μεθαύριο. Μόνο επιτρέψτε στους «τρελούς» να απολαύσουν την πιο ερωτική μέρα του χρόνου, χωρίς αναλύσεις και φιλοσοφίες!

Αφήστε τα ερωτευμένα ζευγαράκια να χαρούν τον έρωτα τους και να ξεσπάσουν σε γέλια σε κάποιο τραπέζι με αναμμένα κεράκια, ζαλισμένοι από το κρασί και κοιτώντας τον σύντροφο τους στα μάτια.

Όλοι οι υπόλοιποι, ερωτευτείτε τον εαυτό σας, αγαπήστε τον με πάθος και φροντίστε τον σαν να ήταν αυτός ο άλλος, που περιμένετε να έρθει στη ζωή σας και ορκίζεστε πως θα κάνατε τα πάντα γι’ αυτόν!

Αγαπήστε το σώμα σας, καλλιεργείστε το πνεύμα σας, τη συμπεριφορά, τις αντιδράσεις σας.

Κι όταν νιώσετε πληρότητα, τότε θα είστε έτοιμοι να ερωτευτείτε κάποιον άλλον, γιατί μόνο όσοι δεν έχουν κενά μπορούν να ερωτευτούν. Μόνο αυτοί που αντέχουν να σηκώσουν το βάρος, που έχουν τη δύναμη να παραδοθούν, είναι άξιοι να ερωτευτούν.

Apr 15, 2004; Hollywood, CA, USA; Actors RYAN GOSLING as Noah and RACHEL MCADAMS as Allie kiss in the drama 'The Notebook.'   Mandatory Credit: Photo by Newline Cinema/ZUMA Press. (©) Copyright 2004 by Courtesy Newline Cinema

Γιατί ο έρωτας, δεν είναι παρά μόνο ένα πάθος που κάποια στιγμή κομματιάζεται και σπάει σαν το κύμα στον βράχο.

Αν λοιπόν αποφασίσετε να παραδοθείτε στη δίνη αυτού του πάθους που λέγεται έρωτας, να ξέρετε πως αξίζει να υπάρχετε για αυτή τη μαγική εμπειρία.

Μην μεμψιμοιρήσετε αν ο άλλος δεν ανταποκριθεί και δεν σας αγαπήσει όσο εσείς εκείνον, γιατί στην ουσία κι εσείς ερωτευτήκατε μια φαντασίωση, ένα είδωλο που ζούσε στη φαντασία σας.

Ερωτευτήκατε όμως! Κι αυτό το μαγικό συναίσθημα, στο όνομα του οποίου έχει χυθεί πολύ αίμα κι έχουν γραφτεί οι πιο συγκλονιστικοί στίχοι, ήρθε για να το βιώσουμε, να δούμε τα όρια μας, να νιώσουμε μικροί θεοί!

Ευλογημένοι λοιπόν οι ερωτευμένοι που ομορφαίνουν την πόλη και έστω για μια μέρα του χρόνου μας δείχνουν πως η ζωή, είναι υπέροχη μόνο όταν τη μοιράζεσαι.

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις