Μασαριπόφ: Ο κυνισμός του στο δικαστήριο και τα “παρακάλια” για θανατική ποινή

ΚΟΣΜΟΣ

Μασαριπόφ: Ο κυνισμός του στο δικαστήριο και τα “παρακάλια” για θανατική ποινή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Κυνικός και αμετανόητος εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο φονιάς του Reina, που σκόρπισε τον θάνατο το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κωνσταντινούπολη. Ο Αμπντουλχαντίρ Μασαρίποφ παρουσιάστηκε στο δικαστήριο κατά την σημερινή διαδικασία της δίκης του και ζήτησε να του επιβληθεί η θανατική ποινή, αν αυτό προβλέπεται από τον νόμο. Όπως υποστήριξε ο ίδιος, δεν χτύπησε […]

14.02.2017 | 12:42

Κυνικός και αμετανόητος εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο φονιάς του Reina, που σκόρπισε τον θάνατο το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Αμπντουλχαντίρ Μασαρίποφ παρουσιάστηκε στο δικαστήριο κατά την σημερινή διαδικασία της δίκης του και ζήτησε να του επιβληθεί η θανατική ποινή, αν αυτό προβλέπεται από τον νόμο.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος, δεν χτύπησε την Τουρκία, απλώς πήρε εκδίκηση.

«Αν μου επιβάλετε τη θανατική ποινή, θα ήταν υπέροχα. Δεν νομίζω πως έδρασα ενάντια στην Τουρκία. Δεν έκανα κάτι κατά της Τουρκίας. Πήρα εκδίκηση. Δεν μετανιώνω για όσα έκανα. Ήταν αντίποινα», είπε χαρακτηριστικά ο μακελάρης.

Ο Μασαριπόφ, που όπως είπε στο δικαστήριο εκπαιδεύτηκε στο Jihad and Community στο Αφγανιστάν, το οποίο ανήκει στους Ταλιμπάν, ομολόγησε πως την εντολή για τη σφαγή, την έλαβε από τον Γιασέρ Μοχάμεντ Σαλέμ Ραντόβν, πιο γνωστό στους τρομοκρατικούς κύκλους ως Αμπού Τζιχάντ.

«Δεν μου έδωσε καμία πληροφορία για τον κόσμο που θα υπήρχε εκεί μέσα. Από πού θα προέρχονταν ή ποια θα ήταν η θρησκεία τους», είπε.

Αναφέρθηκε όμως και σε εκείνη την τρομακτική νύχτα, προκαλώντας ανατριχίλα με τη μανία του να σκορπίσει κι άλλο θάνατο: «μπήκα στο κλαμπ, αφού πρώτα είχα σκοτώσει έναν αστυνομικό. Άνοιξα πυρ με καλάσνικοφ μέσα στον κόσμο. Όταν μου τελείωσαν οι σφαίρες, πέταξα χειροβομβίδες. Η τρίτη έσκασε στο πρόσωπό μου, αλλά δεν σκοτώθηκα».

Η επαναφορά της θανατικής ποινής, είχε έρθει στο προσκήνιο μετά το πραξικόπημα, ωστόσο προς το παρόν το θέμα έχει παγώσει.

Βέβαια, παρά τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων για έναν τέτοιο νόμο, η Άγκυρα δεν αποκλείεται να το σκεφτεί τώρα πολύ σοβαρά.
 

Exit mobile version