Γερμανικός Τύπος: “Τίτλοι τέλους” για την Μέρκελ ;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανικός Τύπος: “Τίτλοι τέλους” για την Μέρκελ ;

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Νίκος Καραμάνογλου

Ο γερμανικός τύπος σε εκτενή δημοσιεύματά του αναρωτιέται αν πρόκειται για την “αρχή του τέλους” για την Μέρκελ  , ύστερα από την εκλογή του Σοσιαλδημοκράτη Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ στην προεδρία της Γερμανίας και την ανάληψη της προεδρίας του SPD από τον Μάρτιν Σούλτς. Τόσο η εφημερίδα Bild όσο και το περιοδικό Focus σημειώνουν πως το πολιτικό […]

13.02.2017 | 14:19

Ο γερμανικός τύπος σε εκτενή δημοσιεύματά του αναρωτιέται αν πρόκειται για την “αρχή του τέλους” για την Μέρκελ  , ύστερα από την εκλογή του Σοσιαλδημοκράτη Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ στην προεδρία της Γερμανίας και την ανάληψη της προεδρίας του SPD από τον Μάρτιν Σούλτς.

Τόσο η εφημερίδα Bild όσο και το περιοδικό Focus σημειώνουν πως το πολιτικό δίδυμο Στάινμαγερ – Σουλτς συνιστά για πρώτη φορά απειλή για την Άνγκελά Μέρκελ που ύστερα από τρεις τετραετίες στην Καγκελαρία βλέπει την “καρέκλα της  να τρίζει”.

Να σημειωθεί ότι τα ποσοστά των σοσιαλδημοκρατών “καλπάζουν” στις δημοσκοπήσεις , ενώ ο Μάρτιν Σουλτς “συνεπαίρνει” το εκλογικό σώμα με την ρητορική του δεινότητα . “Ανατριχιάζω όταν τον ακούω. Καταφέρνει να αγγίξει τους ανθρώπους. Αυτό δεν μπορούσε να το πετύχει ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ”, λέει στην γερμανική “Berliner Zeitung” ένας Γερμανός  πολίτης.

Όλοι αναρωτιούνται λοιπόν αν τελικά θα κερδίσει την καγκελαρία ένας πολιτικός  σαν τον Μάρτιν Σουλτς που δεν διαθέτει πανεπιστημιακό πτυχίο, δεν έχει καν σχολικό απολυτήριο.

Ένας πολιτικός, πρώην ποδοσφαιριστής, που ήταν για χρόνια άνεργος και αλκοολικός, που απέχει κατά πολύ από τον τυπικό γερμανικό ιδεότυπο υποψηφίου για την Καγκελαρία φαίνεται πως έχει καταφέρει να ταράξει τα νερά στον προεκλογικό αγώνα.

Το ερώτημα είναι αν θα καταφέρει ο Μάρτιν Σουλτς να διατηρήσει τον “αέρα νίκης” που διαθέτει, και να τον μετατρέψει σε ένα πολιτικό ρεύμα που θα είναι δυνατόν να αμφισβητήσει και να ανατρέψει την πολιτική ηγεμονία της Μέρκελ και των Χριστιανοδημοκρατών.

Κάτι που μένει να αποδειχθεί….

Exit mobile version