Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Financial Times για Ελλάδα : Πτώχευση και Grexit ;
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Financial Times για Ελλάδα : Πτώχευση και Grexit ;

Ο αρθρογράφος των Fianncial Times Wolfgang Münchau σε άρθρο του αναφέρεται στην αδυναμία ή και απροθυμία να γίνουν αποδεκτά από την Ευρώπη τα λάθη που έχουν γίνει στην ελληνική κρίση. Κατά την αντίληψη του αρθρογράφου μόνο το ΔΝΤ έχει πει με καθαρότητα την άποψή του αναφορικά με την μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, σε αντίθεση […]

κριση

Ο αρθρογράφος των Fianncial Times Wolfgang Münchau σε άρθρο του αναφέρεται στην αδυναμία ή και απροθυμία να γίνουν αποδεκτά από την Ευρώπη τα λάθη που έχουν γίνει στην ελληνική κρίση.

Κατά την αντίληψη του αρθρογράφου μόνο το ΔΝΤ έχει πει με καθαρότητα την άποψή του αναφορικά με την μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, σε αντίθεση με του Ευρωπαίους που όπως υποστηρίζεται στο άρθρο διατηρούν το “παραμύθι του βιώσιμου χρέους”.

Ενώ παράλληλα εκτιμάται από τον αρθρογράφο πως όταν ο Ντόναλντ Τραμπ στείλει του συμβούλους του στο ΔΝΤ θα γίνει πιο αρνητική η στάση του Ταμείου αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει και στην αποχώρησή του από το ελληνικό πρόγραμμα.

Το συγκεκριμένο άρθρο κάνει ειδική αναφορά στον Ιούλιο του 2015 όπου και συμφωνήθηκε ο στόχος για πρωτογενή πλεονάσματα της τάξεως του 3,5% στόχος που όπως υποστηρίζεται στο άρθρο “καμία χώρα δεν κατάφερε ποτέ να διατηρήσει επ’ αόριστον”. Ενώ επιπλέον γίνεται αναφορά σε μια δεύτερη αλήθεια, του γεγονότος δηλαδή ότι η Γερμανία δεν πρόκειται να διαγράψει ποτέ ελληνικό χρέος.

Σε άλλο σημείο του άρθρου γίνεται εκτενής αναφορά στις “ελληνικές ευθύνες”, όπου διενεργείται σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα  που δέχθηκε πλεονάσματα της τάξης  του 3,5% και που τάχθηκε υπέρ των Ευρωπαίων στην διαμάχη τους με το ΔΝΤ, τονίζοντας ότι επρόκειτο για “λάθος υπολογισμό της ελληνικής κυβέρνησης που έκρινε ότι μπορεί να έλθει σε συμβιβασμό με την ΕΕ και θεώρησε λανθασμένα ότι το ΔΝΤ δεν θα εμπλακεί σε μια τέτοια συμφωνία”.

Το άρθρο καταλήγει με την εκτίμηση ότι αν το ΔΝΤ αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα “η Αθήνα θα πτωχεύσει το καλοκαίρι και θα γίνει Grexit ή το Βερολίνο θα δεχθεί μια ανακούφιση χρέους λίγους μήνες πριν τις εκλογές: όπως και να έχει θα είναι μια εξουθενωτική μάχη”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις