Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Τάσος Πετρόπουλος: «Στο 10% προσωρινά οι κρατήσεις στα μπλοκάκια»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τάσος Πετρόπουλος: «Στο 10% προσωρινά οι κρατήσεις στα μπλοκάκια»

Το ένα λάθος φέρνει το άλλο… Στο 10% θα υπολογίζονται οι εισφορές των εργαζομένων με μπλοκάκι κατά τη μεταβατική περίοδο ενός ή δύο μηνών, κατά τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο. Σύμφωνα με τον ίδιο, «θα υπάρξει αυτή η μεταβατική περίοδος για τους απασχολούμενους με μπλοκάκια, που ενδεχομένως έχουν και κάποια δυσπιστία στο εάν ο εργοδότης […]

777petroImageHandler.ashx_

Το ένα λάθος φέρνει το άλλο…

Στο 10% θα υπολογίζονται οι εισφορές των εργαζομένων με μπλοκάκι κατά τη μεταβατική περίοδο ενός ή δύο μηνών, κατά τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «θα υπάρξει αυτή η μεταβατική περίοδος για τους απασχολούμενους με μπλοκάκια, που ενδεχομένως έχουν και κάποια δυσπιστία στο εάν ο εργοδότης θα καταβάλλει το ποσοστό που του αναλογεί.

Κατά τη μεταβατική αυτή περίοδο, οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι θα έχουν πλήρη ασφαλιστική ικανότητα και ασφαλιστική ενημερότητα. Δεν μειώνεται το 26,95% (συνολικές εισφορές εργοδότη-εργαζομένου) μειώθηκε στο 10% για περιορισμένο χρονικό διάστημα και εωσότου υπάρξει προσαρμογή στο νέο καθεστώς.

Το εργοδοτικό μέρος παραμένει στο 16,95%». Παράλληλα, τόνισε ότι «το νέο καθεστώς είναι πολύ πιο ευνοϊκό και με χαμηλότερη επιβάρυνση από το προηγούμενο», ενώ αναφερόμενος στους επαγγελματίες που επιλέγουν να κλείσουν το μπλοκάκι τους είπε πως «η κυβέρνηση θα παρέμβει με έναν ασφαλή τρόπο στις συνθήκες αγοράς, με στόχο να τελειώσει την μαύρη εργασία, καθώς δεν μπορεί οι άνθρωποι που δουλεύουν νόμιμα να επιβαρύνονται διαρκώς».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις