Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

16

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Εκτίμηση εκλογικής επιρροής: Προβάδισμα 11.6% για την ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτίμηση εκλογικής επιρροής: Προβάδισμα 11.6% για την ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Η συγκεκριμένη εκτίμηση προκύπτει ως απόρροια της ανάλυσης των ευρημάτων πέντε δημοσκοπήσεων των εταιρειών Alco, Kapa Research, Metron Analysis, ΜRB και ΠΑΜΑΚ. Σύμφωνα λοιπόν με την ανάλυση των εν λόγω στοιχείων ,στο «poll of polls», δηλαδή στην εκλογική πρόβλεψη που συνιστά τον μέσο όσο των εκτιμήσεων από τις προαναφερθείσες δημοσκοπήσεις. Ακολουθώντας αυτή τη μεθοδολογία λοιπόν, σύμφωνα με […]

dimoskopisi

Η συγκεκριμένη εκτίμηση προκύπτει ως απόρροια της ανάλυσης των ευρημάτων πέντε δημοσκοπήσεων των εταιρειών Alco, Kapa Research, Metron Analysis, ΜRB και ΠΑΜΑΚ.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανάλυση των εν λόγω στοιχείων ,στο «poll of polls», δηλαδή στην εκλογική πρόβλεψη που συνιστά τον μέσο όσο των εκτιμήσεων από τις προαναφερθείσες δημοσκοπήσεις.

Ακολουθώντας αυτή τη μεθοδολογία λοιπόν, σύμφωνα με τα ποσοστά που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Καθημερινή η ΝΔ παίρνει 29,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,3%, η ΧΑ 8%, το ΚΚΕ 6,7%, η ΔΗΣΥ 6,5%, η Ένωση Κεντρώων 2,9%, οι ΑΝΕΛ 2,5%, Το Ποτάμι 2%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,6%, η ΛΑΕ 1,2%. Ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 5,5% ψηφίζει άλλο κόμμα, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων ψηφοφόρων κυμαίνεται στο 13,9%

Παράλληλα τα ποσοστά που καταγράφει η Νέα Δημοκρατία, της  παρέχουν βάσιμες ελπίδες για την διεκδίκηση της αυτοδυναμίας αν συνεκτιμηθεί ότι ένα σημαντικό ποσοστό των αναποφάσιστων πιθανότατα θα επιλέξει να ψηφίσει το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ανάλυση πέντε δημοσκοπήσεων των εν λόγω εταιρειών αφορά στον Ιανουάριο και τον Φλεβάρη του 2017 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις