Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / “Τέρμα” οι κουβέντες για τους δανειστές: “Δείτε τους όρους και ελάτε να υπογράψετε”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Τέρμα” οι κουβέντες για τους δανειστές: “Δείτε τους όρους και ελάτε να υπογράψετε”

Πανικός επικρατεί στην κυβέρνηση, για το πώς θα ενημερώσει τον λαό για όσα έρχονται, την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά ασφυκτιούν. Οι θεσμοί επιστρέφουν στην Αθήνα, όμως πηγές της κυβέρνησης έχουν αναστατώσεις με τις τρομακτικές προαναγγελίες τους. Κυβερνητική πηγή, ανέφερε πως στη χθεσινή συνάντηση, καταβλήθηκαν προσπάθειες για να υπάρξει μία μέση λύση, ωστόσο αυτό αποδείχθηκε […]

bbaf86ad4056a27ba96020b724b6444b

Πανικός επικρατεί στην κυβέρνηση, για το πώς θα ενημερώσει τον λαό για όσα έρχονται, την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά ασφυκτιούν.

Οι θεσμοί επιστρέφουν στην Αθήνα, όμως πηγές της κυβέρνησης έχουν αναστατώσεις με τις τρομακτικές προαναγγελίες τους.

Κυβερνητική πηγή, ανέφερε πως στη χθεσινή συνάντηση, καταβλήθηκαν προσπάθειες για να υπάρξει μία μέση λύση, ωστόσο αυτό αποδείχθηκε πολύ δύσκολο, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να επιμένει στις παράλογες απαιτήσεις.

«Έγινε πρόοδος, ωστόσο όσο παραμένουν οι παράλογες απαιτήσεις από πλευράς ΔΝΤ δυσκολεύονται οι προϋποθέσεις για συνέχεια της διαπραγμάτευσης σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων», είπε συνεργάτης του κ. Τσίπρα.

Αρχικά οι θεσμοί προσπάθησαν να επιβεβαιώσουν μία ήδη έτοιμη συμφωνία, η οποία προβλέπει τη ψήφιση μέτρων συνολικού ύψους 4 δισ. ευρώ ή 2% του ΑΕΠ, με τα 2 δις ευρώ να «δίνονται» αμέσως από τον ελληνικό λαό.

Τα υπόλοιπα δύο δις θα είναι τα λεγόμενα προληπτικά μέτρα, που θα λειτουργήσουν ως εγγύηση, για την περίπτωση που δεν πραγματοποιήσει η κυβέρνηση όσα συμφώνησε.

epa05200343 President of Eurogroup, Dutch Finance Minister Jeroen Dijsselbloem (C) gestures with his hands in the direction of Greek Finance Minister Euclid Tsakalotos during an Ecofin Finance ministers meeting in Brussels, Belgium,  08 March 2016. The Council will aim to reach a political agreement on the proposed amendment to the directive on mandatory exchange of information in the field of taxation.  EPA/OLIVIER HOSLET

Τα μέτρα που θα επιβληθούν αμέσως, είναι η μείωση του αφορολόγητου στις 6.000, και η κατάργηση πολλών φοροελαφρύνσεων.

Στα προληπτικά μέτρα, σύμφωνα με το κυβερνητικό στέλεχος, συμπεριλαμβάνονται ομαδικές απολύσεις, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας αλλά και αλλαγές στην εθνική σύνταξη.

Η Αθήνα βρίσκεται στην τραγική θέση να δεχτεί όλα όσα ζητηθούν από το ΔΝΤ, αν θέλει να κλείσει η αξιολόγηση και να λάβει τι 6,1 δις ευρώ- κάτι που μπορεί να συμβεί ακόμη και μετά το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Το μόνο τώρα για το οποίο τρέμει το Μαξίμου, είναι εάν θα ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Οι ελπίδες λιγοστεύουν και στον ορίζοντα φαίνεται μαύρο χρώμα…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις