Οι αγρότες της Κρήτης σχεδιάζουν “απόβαση” στην Αθήνα

ΕΛΛΑΔΑ

Οι αγρότες της Κρήτης σχεδιάζουν “απόβαση” στην Αθήνα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

«Απόβαση» στην Αθήνα ετοιμάζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης, διαμαρτυρόμενοι για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με αιχμή το φορολογικό και το ασφαλιστικό. Την Κυριακή θα συγκληθεί άλλη μία, καταλυτική όπως φαίνεται, συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, που έχει δημιουργηθεί από όλες της Ομοσπονδίες του νησιού, ώστε να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις τους. Στο […]

10.02.2017 | 15:55

«Απόβαση» στην Αθήνα ετοιμάζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης, διαμαρτυρόμενοι για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με αιχμή το φορολογικό και το ασφαλιστικό.

Την Κυριακή θα συγκληθεί άλλη μία, καταλυτική όπως φαίνεται, συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, που έχει δημιουργηθεί από όλες της Ομοσπονδίες του νησιού, ώστε να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις τους.

Στο μεταξύ, την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα αγροτικό συλλαλητήριο από συγκεκριμένους αγροτικούς συλλόγους ανά την επικράτεια.

Αμετακίνητοι στα αγροτικά τους μπλόκα παραμένουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας και με ομόφωνη απόφασή τους προχωρούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν από τις 30/1 και σκληραίνουν τη στάση τους.

Την ίδια στιγμή, στις 12.00 το μεσημέρι, αναμένεται το ραντεβού της αντιπροσωπείας της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου και τους συναρμόδιους από τα υπουργεία των Οικονομικών, Εργασίας και Περιβάλλοντος.

Πάντως, αίτημα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα της Κεντρικής Μακεδονίας και όσων συντάσσονται με αυτούς, παραμένει να οριστεί ακριβής ημερομηνία συνάντησής τους με τον πρωθυπουργό -είτε με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης- και τους αρμόδιους υπουργούς (Οικονομικών, Εργασίας, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε γενικές συνελεύσεις που θα κάνουν το μεσημέρι, θα αποφασιστεί ο τρόπος κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους, τόσο για σήμερα, όσο και για τις επόμενες ημέρες.

Exit mobile version