Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μήνυμα Μέρκελ με πολλούς αποδέκτες: Η ευρωζώνη πρέπει να μείνει ενωμένη
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήνυμα Μέρκελ με πολλούς αποδέκτες: Η ευρωζώνη πρέπει να μείνει ενωμένη

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ  σε δηλώσεις της ξεκαθάρισε ότι η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ενιαία ενώ κάλεσε ταυτόχρονα τα μέλη της νομισματικής ένωσης  να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει. Οι εν λόγω δηλώσεις της κ. Μέρκελ έρχονται μια ημέρα μετά τις έμμεσες αλλά σαφείς αιχμές του Β. Σόιμπλε περί ενδεχόμενου Grexit. Ειδικότερα […]

merkel

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ  σε δηλώσεις της ξεκαθάρισε ότι η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ενιαία ενώ κάλεσε ταυτόχρονα τα μέλη της νομισματικής ένωσης  να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει. Οι εν λόγω δηλώσεις της κ. Μέρκελ έρχονται μια ημέρα μετά τις έμμεσες αλλά σαφείς αιχμές του Β. Σόιμπλε περί ενδεχόμενου Grexit.

Ειδικότερα η Άνγκελα Μέρκελ επεσήμανε “Για εμένα, δεν υπάρχει θέμα δύο ταχυτήτων εντός της ευρωζώνης. Η ευρωζώνη πρέπει να παραμείνει ενιαία. Και αυτό που συμφωνήσαμε πρέπει να γίνει από κοινού, από όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης”.

Υπενθυμίζεται πως ο Β. Σόιπμπλε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD είχε δηλώσει πως “η πίεση στους Έλληνες για να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστεί ώστε η ελληνική οικονομία να γίνει ανταγωνιστική, σε διαφορετική περίπτωση η χώρα δεν μπορεί να μείνει στη νομισματική ένωση”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις