Πόνος στην κορύφωση; Τι είναι και τι μπορείτε να κάνετε

ΥΓΕΙΑ

Πόνος στην κορύφωση; Τι είναι και τι μπορείτε να κάνετε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Αν και οι λόγοι δεν είναι πάντα σαφείς, ορισμένες γυναίκες αναπτύσσουν επώδυνες κράμπες στην κάτω κοιλιακή του χώρα, είτε κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά τον οργασμό στο σεξ. Τι συμβαίνει Επειδή οι πυελικοί μύες συστέλλονται κατά τη διάρκεια του οργασμού, ο πόνος θα μπορούσε απλά να μην είναι τίποτα παραπάνω από ένας μυϊκός σπασμός. […]

08.02.2017 | 11:51

Αν και οι λόγοι δεν είναι πάντα σαφείς, ορισμένες γυναίκες αναπτύσσουν επώδυνες κράμπες στην κάτω κοιλιακή του χώρα, είτε κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά τον οργασμό στο σεξ.

Τι συμβαίνει

Επειδή οι πυελικοί μύες συστέλλονται κατά τη διάρκεια του οργασμού, ο πόνος θα μπορούσε απλά να μην είναι τίποτα παραπάνω από ένας μυϊκός σπασμός. Επίσης, υπάρχει μια θεωρία που υποστηρίζει ότι γι’ αυτούς τους πόνους ευθύνονται διάφορες ορμονικές αλλαγές στο σώμα μιας γυναίκας.

Έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της χρήσης αντισυλληπτικών χαπιών που περιέχουν μικρότερες ποσότητες οιστρογόνων (λιγότερο από 20 μικρογραμμάρια) και φέρεται πως μπορεί να προκαλέσουν πόνο κατά τη διάρκεια του οργασμού.

Μερικές γυναίκες αρχίζουν να έχουν πυελικό πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή, όταν μειώνεται η παραγωγή οιστρογόνων κατά την εμμηνόπαυση.

Τι μπορείτε να κάνετε

Η λήψη ενός απλού αντιφλεγμονώδους πριν από τη σεξουαλική επαφή, θα μείωνε δραστικά τον πόνο σας. Έχει αναφερθεί πως και τα αντικαταθλιπτικά βοηθούν, όμως απαγορεύεται να πάρετε κάτι τέτοιο χωρίς συνταγή γιατρού.

Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης του πυελικού εδάφους ως φυσική μέθοδος θεραπείας θα σας βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό, όμως πρέπει να βάλετε στο πρόγραμμα μία επίσκεψη στον γιατρό σας.

Ίσως ο πόνος προκαλείται από κάποια γυναικολογική πάθηση όπως μια κύστη ωοθήκης, ενδομητρίωση, ή κάποια μόλυνση, που πρέπει οπωσδήποτε να προλάβετε.

 

Exit mobile version