Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Reuters: Ανησυχία στους επενδυτές για ενδεχόμενο ελληνικό “ατύχημα”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Reuters: Ανησυχία στους επενδυτές για ενδεχόμενο ελληνικό “ατύχημα”

Σε σημερινό δημοσίευμα του Reuters αναφέρεται ότι οι επενδυτές σε διεθνές επίπεδο εμφανίζονται ανήσυχοι αναφορικά με την κατάσταση στην Ελλάδα και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.  Ειδικότερα εκφράζεται ανησυχία αν η χώρα είναι σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη της προς τους δανειστές της καθώς η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης καθυστερεί, παρατείνοντας περαιτέρω την αβεβαιότητα για […]

Σε σημερινό δημοσίευμα του Reuters αναφέρεται ότι οι επενδυτές σε διεθνές επίπεδο εμφανίζονται ανήσυχοι αναφορικά με την κατάσταση στην Ελλάδα και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. 

Ειδικότερα εκφράζεται ανησυχία αν η χώρα είναι σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη της προς τους δανειστές της καθώς η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης καθυστερεί, παρατείνοντας περαιτέρω την αβεβαιότητα για το ελληνικό ζήτημα.

Ειδικότερα στο συγκεκριμένο δημοσίευμα σημειώνεται πως αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου η Ελλάδα δεν θα λάβει την δόση για να αποπληρώσει τα 8 δισ. προς το την ΕΚΤ και τα υπόλοιπα 2 δισ. ομολόγων που λήγουν.

Ειδικότερα τονίζεται από τον διαχειριστή του γερμανικού fund LBB-Invest  “Υπάρχει μία ανησυχία, για τον αν η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα χρέη της.Εάν γίνει κάποιο ατύχημα, τότε η ΕΚΤ θα υποστεί σημαντικές ζημιές και από αυτή την άποψη, θα θέλει να αποφύγει ένα τέτοιο σενάριο”.

Εξάλλου ενδεικτική είναι και η πορεία των ελληνικών κρατικών ομολόγων με το διετές ομόλογο να κινείται στο όριο του 10% και το δεκαετές ομόλογο να πλησιάζει το 8%.Ενώ ταυτόχρονα τα ασφάλιστρα κινδύνου βρίσκονται σε συνεχή ανοδική τροχιά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις