Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Γεωργιάδης:Να έρθει στην Βουλή η σύμβαση κυβέρνησης – Rothschild
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεωργιάδης:Να έρθει στην Βουλή η σύμβαση κυβέρνησης – Rothschild

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση αναφορικά με την διαδικασία με την οποία επελέγη η τράπεζα «Rothschild» ως σύμβουλος, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ ταυτόχρονα ανακινεί εκ νέου το πρόσφατο ταξίδι του Πρωθυπουργού  στο Παρίσι. Ειδικότερα στην ερώτησή του αναφέρει : «Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Τζανακόπουλος, κατά τη […]

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση αναφορικά με την διαδικασία με την οποία επελέγη η τράπεζα «Rothschild» ως σύμβουλος, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ ταυτόχρονα ανακινεί εκ νέου το πρόσφατο ταξίδι του Πρωθυπουργού  στο Παρίσι.

Ειδικότερα στην ερώτησή του αναφέρει :

«Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Τζανακόπουλος, κατά τη σημερινή  ενημέρωσή του αναφορικά με το ταξίδι του Πρωθυπουργού στο Παρίσι στις 30/1 και την επίσκεψη στην τράπεζα Rothschild επεσήμανε αυτολεξεί τα εξής:

«Στις 25 Ιανουαρίου ο υπουργός Οικονομικών έστειλε επιστολή στο Δ.Σ. του ΟΔΔΗΧ με την οποία ζητούσε την άμεση πρόσληψη τεχνικού συμβούλου για την προετοιμασία της χώρας για την έξοδο στις αγορές. Στις 27 Ιανουαρίου το Δ.Σ. του ΟΔΔΗΧ με επιστολή του όρισε την επενδυτική τράπεζα Rothschild, ως την επιλογή του. Αυτή τη στιγμή αναμένεται η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης»».

«Σύμφωνα με το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη Σύνοδο των χωρών του Νότου στη Λισαβόνα «στην οποία παρέμεινε από την Παρασκευή 27.01 μέχρι και την Κυριακή 29.01 έκανε ολιγόωρη στάση στο Παρίσι για την οποία ήταν ενήμερη τόσο η Ελληνική Πρεσβεία όσο και η Γαλλική Κυβέρνηση». Κατά συνέπεια, στις 30 Ιανουαρίου ο Πρωθυπουργός έσπευσε να έχει την πρώτη συνάντηση με τους εκπροσώπους της τράπεζας».

«Είναι προφανές ότι πρόκειται για την ταχύτερη διαδικασία που έχει ακολουθήσει ποτέ το ελληνικό δημόσιο από καταβολής του ελληνικού κράτους. Δεδομένου μάλιστα ότι κατόπιν των ανωτέρω, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος έσπευσε να υπογραμμίσει κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών Ξένου Τύπου της 7ης Φεβρουαρίου 2017 ότι «Αυτή τη στιγμή αναμένεται η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης»

Ο κ. Γεωργιάδης σε αυτό το πλαίσιο ερωτά :«Με ποια διαδικασία ο Ο.Δ.ΔΗ.Χ. αποφάσισε μόλις 48 ώρες μετά το κυβερνητικό αίτημα την επιλογή της συγκεκριμένης τράπεζας και όχι κάποιας άλλης για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα;  Δεδομένου ότι προφανώς η συμφωνία θα προβλέπει κάποιου είδους αμοιβή, απευθύνθηκε ο Ο.Δ.ΔΗ.Χ σε άλλες τράπεζες για ανταγωνιστικές προσφορές; Αν ναι, ποιες είναι αυτές; Επιπρόσθετα, δεν απαιτείται σχετικός δημόσιος διεθνής διαγωνισμός; Πότε αναμένεται να εκδοθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση για τη σύμβαση μεταξύ Ο.Δ.ΔΗ.Χ. και Rothschild;».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις