Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έρχονται τα ΚΕΠ των δανειοληπτών και ο γιατρός της γειτονιάς
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται τα ΚΕΠ των δανειοληπτών και ο γιατρός της γειτονιάς

Έρχονται τα ΚΕΠ των δανειοληπτών και ο γιατρός της γειτονιάς Η κυβέρνηση αποσαφηνίζει: Έρχονται δωρεάν νομικές υπηρεσίες σε φτωχούς δανειολήπτες. Καμία πρώτη κατοικία δεν πρόκειται να μπει σε πλειστηριασμό το 2017. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Ο ίδιος ανέφερε ότι θα παρέχονται δωρεάν νομικές υπηρεσίες σε δανειολήπτες με χαμηλά εισοδήματα, ενώ […]

Έρχονται τα ΚΕΠ των δανειοληπτών και ο γιατρός της γειτονιάς

Η κυβέρνηση αποσαφηνίζει: Έρχονται δωρεάν νομικές υπηρεσίες σε φτωχούς δανειολήπτες. Καμία πρώτη κατοικία δεν πρόκειται να μπει σε πλειστηριασμό το 2017. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

kontonis_18Ο ίδιος ανέφερε ότι θα παρέχονται δωρεάν νομικές υπηρεσίες σε δανειολήπτες με χαμηλά εισοδήματα, ενώ ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης είπε πως δημιουργηθούν 120 γραφεία εξυπηρέτησης δανειοληπτών σε ολόκληρη τη χώρα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός τονίζει ότι «θα συσταθούν 240 Τοπικές Μονάδες Υγείας (To.M.Y) σε 60 αστικές περιοχές της χώρας με δυνατότητα κάλυψης περισσότερων από 2 εκατομμύρια πολιτών.

Στόχος είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε δημόσιες δομές Υγείας, που βρίσκονται στη γειτονιά τους. Οι Μονάδες αυτές, σε στενή συνεργασία με υφιστάμενες δομές και υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, θα τονώσουν την αίσθηση ασφάλειας των πολιτών, θα καλλιεργήσουν το αίσθημα εγγύτητάς τους στο Σύστημα Υγείας και μεσομακροπρόθεσμα θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας της φροντίδας και στη βελτίωση της υγείας του πληθυσμού.

Οι νέες δομές αποτελούν ένα αποφασιστικό βήμα ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στην κατεύθυνση της προσφοράς υψηλής ποιότητας υπηρεσιών με έμφαση στις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού, την εξωστρέφεια, τον κοινοτικό προσανατολισμό, την πρόληψη, την αγωγή και προαγωγή υγείας, καθώς και την κατ’ οίκον φροντίδα υγείας».

Ο ΕΦΚΑ δημιουργεί Γραφεία Ενημέρωσης για τους συνταξιούχους

Τα τοπικά Γραφεία του ΕΦΚΑ αποκτούν ψηφιοποιημένες λειτουργίες μέσω της ιστοσελίδας του και η γραμμή τηλεφωνικής εξυπηρέτησης επιτρέπουν στους πολίτες να πληροφορούνται έγκαιρα και ολοκληρωμένα για τις ασφαλιστικές υποθέσεις τους, σε μειωμένο χρόνο και χωρίς την ταλαιπωρία του παρελθόντος. Ο υφυπουργός Εργασίας κ. Πετρόπουλος ενημέρωσε για το ότι: Στις 31 Δεκεμβρίου 2014 οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης ανέρχονταν σε 160.551, ενώ την 1-1-2017 οι εκκρεμείς αιτήσεις είχαν μειωθεί στις 95.000 κατά προσέγγιση.

maimou-syntakseis.medium-620x330

Μέχρι και τον Οκτώβριο του 2017 θα έχουν αποδοθεί όσες συντάξεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Μέχρι και τον Ιούνιο του 2017 θα έχουν καταβληθεί όλα τα εκκρεμή εφάπαξ.

Έρχονται και τα Κέντρα ενημέρωσης ΟΑΕΔ

Τα Κέντρα αναδιοργανώνονται με επέκταση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και αλλαγή διοικητικού μοντέλου που βασίζεται σε συγκεκριμένους στόχους και μέτρηση επιδόσεων.

Η έμφαση αποδίδεται στην άμεση εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων και στην παροχή ποιοτικότερων και εξατομικευμένων υπηρεσιών τόσο προς τους ανέργους όσο και στις επιχειρήσεις. Η παροχή αυτών των υπηρεσιών στηρίζεται στους εργασιακούς συμβούλους ανέργων και εργοδοτών, των οποίων ο αριθμός θα αυξηθεί κατά 360 το 2017-8 με προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

Παράλληλα Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα αναπτυχθεί στους 325 Δήμους της χώρας, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες 700 έως 800.000 συμπολιτών μας και τα Κέντρα Κοινότητας θα αποτελέσουν κομβικό κρίκο στην ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας. Σε αυτό το πλαίσιο, βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία 254 Κέντρων Κοινότητας σε ισάριθμους Δήμους, τα οποία θα στελεχωθούν, με διαδικασίες ΑΣΕΠ, από προσωπικό 700 εξειδικευμένων ατόμων. Τα Κέντρα, με απλές, διαφανείς και αδιαμεσολάβητες διαδικασίες, «σπάζοντας» τους δεσμούς πελατειακών σχέσεων που υπήρχαν στο παρελθόν, θα:

  • Παρέχουν πλήρη ενημέρωση στους ενδιαφερόμενους πολίτες για τις δυνατότητες συμμετοχής τους σε τοπικά, εθνικά και ευρωπαϊκά Προγράμματα.
  • Επιβοηθούν τη διασύνδεση των πολιτών με τα προγράμματα κοινωνικής προστασίας και τις υπηρεσίες ενεργοποίησης του Ο.Α.Ε.Δ.
  • Διευκολύνουν στην καταγραφή νέων αναγκών και δυνατοτήτων σε τοπικό επίπεδο.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις