Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Βαριά τα πρόστιμα στους ιδιοκτήτες που “ξέχασαν” να δηλώσουν την περιουσία τους
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαριά τα πρόστιμα στους ιδιοκτήτες που “ξέχασαν” να δηλώσουν την περιουσία τους

Περισσότερους από 20.000 ιδιοκτήτες που ξέχασαν να δηλώσουν τις περιουσίες τους ή και τα ενοίκια, έφερε στο φως η διασταύρωση της Διεύθυνσης Φορολογικής Συμμόρφωσης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Μάλιστα οι 877 από αυτούς, έχουν ήδη προειδοποιηθεί ώστε να ενταχθούν άμεσα στη ρύθμιση για τα αδήλωτα εισοδήματα. Τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν είναι εξοργιστικά τουλάχιστον, καθώς […]

stis-27-avgoustou-synerchetai-i-vouli-gia-akinita

Περισσότερους από 20.000 ιδιοκτήτες που ξέχασαν να δηλώσουν τις περιουσίες τους ή και τα ενοίκια, έφερε στο φως η διασταύρωση της Διεύθυνσης Φορολογικής Συμμόρφωσης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Μάλιστα οι 877 από αυτούς, έχουν ήδη προειδοποιηθεί ώστε να ενταχθούν άμεσα στη ρύθμιση για τα αδήλωτα εισοδήματα.

Τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν είναι εξοργιστικά τουλάχιστον, καθώς βρέθηκαν ιδιοκτήτες να έχουν στην κατοχή τους δέκα ακίνητα σε πολυτελείς περιοχές, όπως η Βάρκιζα, η Γλυφάδα, το Ψυχικό ή το Πανόραμα Θεσσαλονίκης που δεν δηλώθηκαν ποτέ.

Άλλοι ιδιοκτήτες κάτοχοι 36 διαμερισμάτων, «τσέπωναν» πάνω από 100.000 ευρώ ετησίως από ενοίκια, στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα ύστερα από έλεγχο με βάση τα δηλωθέντα ακίνητα στο Ε9, τα δηλωθέντα ενοίκια στο Ε2, τους αριθμούς ηλεκτροδότησης, τις δηλώσεις δαπάνης ενοικίων και μισθωτηρίων συμβολαίων.

Οι ιδιοκτήτες που ξέχασαν να δηλώσουν τα ακίνητα τους ή και τα ενοίκια, δεν πλήρωσαν ποτέ ΕΝΦΙΑ, ΕΕΤΗΔΕ, ΕΤΑΚ, ΦΜΑΠ ή ΦΑΠ για την περιουσία τους, ενώ σοκάρει η πληροφορία πως οι έλεγχοι διεκόπτονταν από μπράβους ή επικίνδυνους φράχτες που «προστάτευαν» τις βίλες.

Τα ειδοποιητήρια θα φτάσουν άμεσα σε όλους τους ιδιοκτήτες και τα πρόστιμα θα φτάνουν και το 60%.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις