Παππάς: Οι δανειστές δεν είναι ένα ενιαίο μπλοκ, έχουν διαφορές

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παππάς: Οι δανειστές δεν είναι ένα ενιαίο μπλοκ, έχουν διαφορές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

«Αυτή τη στιγμή δεν θεμελιώνεται από τα δεδομένα που έχουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, ότι υπάρχει ανάγκη παραπάνω μέτρων. Από κανένα οικονομικό δεδομένο», επισήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, στον Αντέννα. «Η συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΝΤ στις 6 Φεβρουαρίου, είναι μια ευκαιρία να ξεκινήσει και να μπει η συζήτηση […]

03.02.2017 | 10:17

«Αυτή τη στιγμή δεν θεμελιώνεται από τα δεδομένα που έχουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, ότι υπάρχει ανάγκη παραπάνω μέτρων. Από κανένα οικονομικό δεδομένο», επισήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, στον Αντέννα.

«Η συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΝΤ στις 6 Φεβρουαρίου, είναι μια ευκαιρία να ξεκινήσει και να μπει η συζήτηση επί των πραγματικών δεδομένων, ώστε κάθε πλευρά να πει ποια δεδομένα εμπιστεύεται: αυτά του ΔΝΤ ή των Ευρωπαίων, και κυρίως να το πει η γερμανική πλευρά, διότι το Ταμείο επιμένει ότι με βάση τα δικά του στοιχεία επιμένει για νέα μέτρα, ενώ η πραγματικότητα δεν είναι αυτή», επισήμανε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα.

«Οι δανειστές δεν είναι ένα ενιαίο μπλοκ, έχουν διαφορές μεταξύ τους τόσο για το χρέος, όσο και για το status στο οποίο βρίσκεται η οικονομία», τόνισε.

«Η ελληνική πλευρά πριν από τη συμφωνία του Ιουλίου είχε υπογραμμίσει  την ανάγκη να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση. Άλλες χώρες απαίτησαν την παρουσία του ΔΝΤ. Η ελληνική πλευρά αποδέχτηκε την παρουσία του ΔΝΤ για να προχωρήσει η συμφωνία», υποστήριξε ο υπουργός.

«Πυρά» Παππά κατά της ΝΔ

Ο Νίκος Παππάς επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία: «Νομίζω ότι τα σενάρια του πολιτικού εκτροχιασμού τα σκέφτονται, τα πριμοδοτούν και τα συντηρούν στην επικαιρότητα οι κύκλοι της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία προσεύχεται ξανά να γίνει μια καταστροφή».

«Καταστροφή δεν θα γίνει, η αξιολόγηση θα κλείσει γρήγορα και θα κλείσει με τρόπο ο οποίος δεν θα αμφισβητεί τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας να ανακάμψει», κατέληξε.

Παρακολουθήστε το βίντεο

Exit mobile version