Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ο «Εκδικητής» στα Χανιά: 333 μέτρα μήκος – 3500 άτομα πλήρωμα (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «Εκδικητής» στα Χανιά: 333 μέτρα μήκος – 3500 άτομα πλήρωμα (vid)

Ένα «θηρίο» θα καταπλεύσει στα Χανιά στις 6 Φεβρουαρίου. Ο λόγος για το αεροπλανοφόρο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού «USS George H.W. Bush» που έχει μήκος περίπου 333 μέτρων. Το πολεμικό «τέρας» αναμένεται να καταφθάσει στον προβλήτα του Μαραθίου στις 6 Φεβρουαρίου, όπου και θα παραμείνει για τέσσερις ημέρες. Την πληροφορία έδωσε ο διοικητής της Αμερικανικής […]

aeroplanoforo

Ένα «θηρίο» θα καταπλεύσει στα Χανιά στις 6 Φεβρουαρίου.

Ο λόγος για το αεροπλανοφόρο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού «USS George H.W. Bush» που έχει μήκος περίπου 333 μέτρων. Το πολεμικό «τέρας» αναμένεται να καταφθάσει στον προβλήτα του Μαραθίου στις 6 Φεβρουαρίου, όπου και θα παραμείνει για τέσσερις ημέρες.

Την πληροφορία έδωσε ο διοικητής της Αμερικανικής Ναυτικής Ευκολίας Σούδας, πλοίαρχος Μπραντ Κόλιν στον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη.

Το USS George H.W. Bush είναι γνωστό και με το… παρατσούκλι «Εκδικητής» και ναυπηγήθηκε το 2009.

Το μόνιμο πλήρωμά του είναι 3.500 άτομα και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αεροπλανοφόρα στον πλανήτη. Η ανώτατη ταχύτητά του υπερβαίνει τους 30 κόμβους και έχει εκτόπισμα πάνω από 100.000 τόνους.

Το όνομά του το έχει πάρει προς τιμήν του 41ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζορτζ Μπους ενώ η πρώτη αποστολή του πραγματοποιήθηκε το 2011.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις