O Βούτσης “αδειάζει” τον Τσακαλώτο: “Έχουμε υλοποιήσει όλα τα συμφωνηθέντα”

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Βούτσης “αδειάζει” τον Τσακαλώτο: “Έχουμε υλοποιήσει όλα τα συμφωνηθέντα”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Τις δηλώσεις του Νίκου Ξυδάκη αλλά και την επιστολή- φωτιά του Ευκλείδη Τσακαλώτου σχολίασε πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, τονίζοντας πως δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψουμε στη δραχμή ούτε και να έρθουν νέα μέτρα. «Ο Νίκος διαλογίζεται ως το γενικό ζήτημα τη διακινδύνευση γύρω από το ευρώ στη βάση μεγάλων ανακατατάξεων όχι ενόψει αδιεξόδων, αυτό […]

01.02.2017 | 14:57

Τις δηλώσεις του Νίκου Ξυδάκη αλλά και την επιστολή- φωτιά του Ευκλείδη Τσακαλώτου σχολίασε πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, τονίζοντας πως δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψουμε στη δραχμή ούτε και να έρθουν νέα μέτρα.

«Ο Νίκος διαλογίζεται ως το γενικό ζήτημα τη διακινδύνευση γύρω από το ευρώ στη βάση μεγάλων ανακατατάξεων όχι ενόψει αδιεξόδων, αυτό έχει κλείσει», ανέφερε χαρακτηριστικά σχετικά με όσα είπε ο κ. Ξυδάκης περί δραχμής.

Για τις σκληρές απαιτήσεις των δανειστών, ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για πόλεμο που δέχεται η Ελλάδα: «Η  χώρα υφίσταται βρώμικο πόλεμο από κύκλους δανειστών που είναι όμως πόλεμος οπισθοφυλακών αλλά δεν ανησυχώ».

Πρόσθεσε δε, πως η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της από τον Δεκέμβριο, ενώ σε ερώτηση του σχετικά με την ομολογία Τσακαλώτου, απάντησε «ρωτήστε τον ίδιο».

«Ίσως αναφερόταν και ίσως αναφέρεται στα επιπλέον ζητήματα από το ΔΝΤ που δεν ήταν στη συμφωνία του ’15 και την πρώτη αξιολόγηση και βρίσκονται πάνω στο τραπέζι», συμπλήρωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Κάθετος πως δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα «ούτε κατά διάνοια», υπογραμμίζοντας ωστόσο πως ο ελληνικός λαός στήριξε στην κυβέρνηση τις ελπίδες του να βγει από την κρίση που βασανίζει τη χώρα.

Σχολιάζοντας το σενάριο ενός δημοψηφίσματος, δήλωσε πως «οι δεύτερες εκλογές έγιναν μετά το Μνημόνιο. Ο κόσμος επικρότησε όχι το Μνημόνιο αλλά ότι εμείς είχαμε περισσότερες ελπίδες να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Αν κάναμε δημοψήφισμα θα μας παρουσίαζαν ως γραφικούς και χομπίστες εκλογών και απελπισμένους».

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Βούτσης:

Exit mobile version