Τα νοσοκομεία κινδυνεύουν: Στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα νοσοκομεία κινδυνεύουν: Στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Με στάσεις εργασίες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προσπαθούν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων να δείξουν για ακόμα μία φορά την αγανάκτηση τους για την τραγική κατάσταση στον χώρο της υγείας. Μετά από απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ, πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη, οκτάωρη στάση εργασίας. Τα νοσοκομεία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας από τις 7 το πρωί έως τις 3 μετά […]

01.02.2017 | 09:48

Με στάσεις εργασίες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προσπαθούν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων να δείξουν για ακόμα μία φορά την αγανάκτηση τους για την τραγική κατάσταση στον χώρο της υγείας.

Μετά από απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ, πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη, οκτάωρη στάση εργασίας. Τα νοσοκομεία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας από τις 7 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι και θα ακολουθήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

«Συνεχίζουμε την πορεία για τη σωτηρία του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας» αναφέρει το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ.

Στις 9 το πρωί, η ΠΟΕΔΗΝ ξεκινά πορεία από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, καταλήγοντας στη Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός“, θα πραγματοποιήσουν πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 το πρωί, έξω από το νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς” και στη συνέχεια στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια.

Διεκδικούν καλύτερες συνθήκες, περισσότερο προσωπικό και καταγγέλλουν την τεράστια έλλειψη φαρμάκων και εξοπλισμού.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο, νοσηλεύτρια υποβιβάσθηκε και μετακινήθηκε επειδή πρωτοστάτησε σε διαμαρτυρίες για τις καλύτερες συνθήκες νοσηλείας των ασθενών.

«Από τις 6 θέσεις ειδικευομένων Νευροχειρουργικής οι 3 είναι κενές, από τις 9 θέσεις της Αιματολογίας ακάλυπτες είναι 8, από τους 22 θέσεις για Μικροβιολόγους κενές είναι οι 10, ενώ δεν υπάρχει ειδικευόμενος στην Παθολογοανατομία ή Κυτταρολογία».

 

Exit mobile version