Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για Τουρκία: “Ο στρατός μας είναι έτοιμος για παν ενδεχόμενο”
ΕΛΛΑΔΑ

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για Τουρκία: “Ο στρατός μας είναι έτοιμος για παν ενδεχόμενο”

Δηλώσεις που «μυρίζουν» πόλεμο έκανε ο Ναύαρχος και αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, σχετικά με τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας που διαδέχονται η μία την άλλη. Μετά το περιστατικό στα Ίμια που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην πολιτική σκηνή, ο κ. Αποστολάκης τόνισε πως η χώρα είναι «σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή». Ο Ναύαρχος μίλησε […]

apostolakis

Δηλώσεις που «μυρίζουν» πόλεμο έκανε ο Ναύαρχος και αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, σχετικά με τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας που διαδέχονται η μία την άλλη.

Μετά το περιστατικό στα Ίμια που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην πολιτική σκηνή, ο κ. Αποστολάκης τόνισε πως η χώρα είναι «σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή».

Ο Ναύαρχος μίλησε για την συμπεριφορά της Τουρκίας στην τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, στον Αντιστράτηγο Δημήτριο Μπίκο, στο Γ’ Σώμα Στρατού.

«Είμαστε σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή αν αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους επιδείξεις και ενέργειες, οι οποίες δεν βοηθούν καθόλου το κλίμα για συνεργασία και ηρεμία στην περιοχή. Είμαστε έτοοι, όπως και ο Στρατός και η Αεροπορία, να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια στην περιοχή».

Συγκεκριμένα για την παραβίαση των ελληνικών υδάτων χθες Κυριακή, ανέφερε πως «Δεν το θεωρώ ιδιαίτερα σοβαρό. Έχουμε ένα σωρό προβλήματα να λύσουμε στην περιοχή».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις