Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Έρευνα: Πότε να παντρευτείτε για να μην χωρίσετε… στην πενταετία!
PLUS

Έρευνα: Πότε να παντρευτείτε για να μην χωρίσετε… στην πενταετία!

Με πολλά ζευγάρια να μην επιλέγουν τον γάμο θεωρώντας το διαζύγιο δεδομένο, η επιστήμη κάνει ό.τι μπορεί προκειμένου να ενώσει τους ερωτευμένους! Το πανεπιστήμιο της Γιούτα λοιπόν, μετά από πολύχρονη έρευνα, είναι σε θέση να μας ενημερώσει για την κατάλληλη ηλικία γάμου, προκειμένου να μην έρθει το διαζύγιο στα πρώτα πέντε χρόνια! Όσο για μετά, […]

girls-nature-sky-clouds-sunset-sea-beach-wedding-bride

Με πολλά ζευγάρια να μην επιλέγουν τον γάμο θεωρώντας το διαζύγιο δεδομένο, η επιστήμη κάνει ό.τι μπορεί προκειμένου να ενώσει τους ερωτευμένους!

Το πανεπιστήμιο της Γιούτα λοιπόν, μετά από πολύχρονη έρευνα, είναι σε θέση να μας ενημερώσει για την κατάλληλη ηλικία γάμου, προκειμένου να μην έρθει το διαζύγιο στα πρώτα πέντε χρόνια!

Όσο για μετά, προφανώς οι επιστήμονες το έχουν δεδομένο!

Η ιδανικότερη ηλικία σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι εκείνη μεταξύ των 28 και 32 ετών, ηλικία που αφορά και στα δύο φύλα.

Η έρευνα βασίστηκε σε στοιχεία της τετραετίας 2006-2010 και μετά της διετίας 2011-2013 και οι επιστήμονες διαπίστωσαν μια «καμπύλη» του ποσοστού κινδύνου διαζυγίου.

Για την ακρίβεια, κάποιος που είναι κοντά στα 20, πιο εύκολα θα σκεφτεί το διαζύγιο, όπως και αυτός που είναι στο τέλος της δεκαετίας των 30.

wedding-couple-bride-beach-sea-happy-kissing-just-married-sunset

Μάλιστα, για κάθε χρόνο μετά τα 32, οι πιθανότητες όποιος παντρευτεί να χωρίσει σε λιγότερο από πέντε χρόνια, αυξάνονται κατά 5% κατ’ έτος.

Αν αναρωτιέστε γιατί συμβαίνει αυτό, οι επιστήμονες μας έδωσαν την απάντηση.

Μεταξύ των 28 και των 32, οι άνθρωποι έχουν πλέον την ωριμότητα να καταλαβαίνουν αν έχουν κάνει την ιδανικότερη επιλογή, κι αν είναι σε θέση να δώσουν πολλά για τον δεσμό τους. Έχουν αναλάβει ευθύνες, έχουν σκληραγωγηθεί και πιθανόν έχουν περάσει από άλλη μακροχρόνια σχέση και έχουν διδαχθεί από τα λάθη τους.

Από την άλλη, δεν αισθάνονται κουρασμένοι ψυχικά, ώστε να μην έχουν τις αντοχές να πολεμήσουν προβλήματα ή μικρές συγκρούσεις.

Από την ηλικία των 28 και 32 λοιπόν, μπορούμε με την ευλογία της επιστήμης να παντρευτούμε χωρίς το άγχος του… πρόωρου διαζυγίου!

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις