Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πανικός με το διάταγμα Τραμπ: Το Ιράν “απαντά” με το ίδιο νόμισμα
ΚΟΣΜΟΣ

Πανικός με το διάταγμα Τραμπ: Το Ιράν “απαντά” με το ίδιο νόμισμα

Χαμός επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο μετά την εφαρμογή της απόφασης του Τραμπ, σχετικά με την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ σε πολίτες από εφτά «μουσουλμανικές» χώρες. Οι αντιδράσεις συνεχώς και αυξάνονται, ενώ το Ιράν, αποφάσισε να πάρει πιο δραστικά μέτρα. «Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν… σεβόμενη τον αμερικανικό λαό, όμως για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των […]

iran1Χαμός επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο μετά την εφαρμογή της απόφασης του Τραμπ, σχετικά με την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ σε πολίτες από εφτά «μουσουλμανικές» χώρες.

Οι αντιδράσεις συνεχώς και αυξάνονται, ενώ το Ιράν, αποφάσισε να πάρει πιο δραστικά μέτρα.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν… σεβόμενη τον αμερικανικό λαό, όμως για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών της, αποφάσισε να εφαρμόσει μέτρα αμοιβαιότητας μετά την προσβλητική απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών που αφορά του Ιρανούς πολίτες και για όσο διάστημα αυτό το μέτρο δεν αίρεται», αναφέρεται στην ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την ιρανική τηλεόραση.

Στα αεροδρόμια η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι, με τις αεροπορικές εταιρείες να αρνούνται να εκδώσουν εισιτήρια σε πολίτες από τη «μαύρη λίστα» των 7 χωρών που θέλουν να φτάσουν στις ΗΠΑ.

Iraqi immigrant Hameed Darwish speaks with Congresswoman Nydia Velazquez after being released at John F. Kennedy International Airport in Queens, New York, U.S., January 28, 2017. REUTERS/Andrew Kelly

“Θα θέλαμε πολύ να τους μεταφέρουμε. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Είναι αυτό που είπαν οι ΗΠΑ στον υπόλοιπο κόσμο – ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτοι”, ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρίας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις