Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Δήλωση- βόμβα από Τεντ Μάλοχ: “Το ευρώ μέσα σε 18 μήνες θα καταρρεύσει”
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δήλωση- βόμβα από Τεντ Μάλοχ: “Το ευρώ μέσα σε 18 μήνες θα καταρρεύσει”

Για το μέλλον του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μίλησε στο BBC ο Τεντ Μάλοχ, ο κορυφαίος οικονομολόγος- φαβορί για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην ΕΕ. Χρησιμοποιώντας τον χρηματιστηριακό όρο «short», που δηλώνει τη στάση ενός επενδυτή όταν πιστεύει πως κάποιο asset χάνει τη δύναμη του, ο Μάλοχ εμφανίστηκε πολύ απαισιόδοξος για ένα […]

tent maloxΓια το μέλλον του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μίλησε στο BBC ο Τεντ Μάλοχ, ο κορυφαίος οικονομολόγος- φαβορί για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην ΕΕ.

Χρησιμοποιώντας τον χρηματιστηριακό όρο «short», που δηλώνει τη στάση ενός επενδυτή όταν πιστεύει πως κάποιο asset χάνει τη δύναμη του, ο Μάλοχ εμφανίστηκε πολύ απαισιόδοξος για ένα νόμισμα η ύπαρξη του οποίου διχάζει τα τελευταία χρόνια της κρίσης.

«Το συγκεκριμένο νόμισμα δεν είναι απλώς σε ύφεση αλλά έχει πραγματικό πρόβλημα και πιστεύω πως θα καταρρεύσει μέσα στον επόμενο ένα με ενάμισι χρόνο», λέει ο Μάλοχ.

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη επιλέξει τον οικονομολόγο για τη θέση του πρέσβη, κάτι που επιβεβαιώνει και η Telegraph.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μετά από μια σειρά συνεντεύξεων ο Μάλοχ έχει στο «χέρι» τη θέση και αναμένεται ο διορισμός του μετά την ορκωμοσία του νέου υπουργού Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον.euro

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δηλώσεις του Μάλοχ προκάλεσαν αίσθηση και σχολιάστηκαν έντονα από τα διεθνή μέσα.

Ο ίδιος όμως, υποστηρίζει ότι έχουν μιλήσει κι άλλοι για την υποτίμηση του ευρώ φέρνοντας ως παράδειγμα τον οικονομολόγο Τζόζεφ Στίγκλιτζ,  που «έχει γράψει ολόκληρο βιβλίο για το θέμα».

Ο Τεντ Μάλοχ πέρα από διακεκριμένος οικονομολόγος, ήταν καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και σήμερα παραδίδει μαθήματα στο Πανεπιστήμιο του Ρήντινγκ.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις