Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Χωρίς τον Τόμσεν το Eurogroup: Μίνι συνάντηση Τσακαλώτου- Σόιμπλε
ΚΟΣΜΟΣ

Χωρίς τον Τόμσεν το Eurogroup: Μίνι συνάντηση Τσακαλώτου- Σόιμπλε

Τα μάτια όλων είναι στραμμένα στις Βρυξέλλες και το κρίσιμο Eurogroup που ξεκινάει στις 16:00 ώρα Ελλάδος. Ο Πολ Τόμσεν, ενημέρωσε τελευταία στιγμή πως θα απουσιάζει λόγω ασθενείας, ενώ είχε κανονιστεί ήδη η παρουσία του στη συνεδρίαση. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση με τους εκπροσώπους των Ευρωπαϊκών θεσμών: Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊκός […]

Eurogroup

Τα μάτια όλων είναι στραμμένα στις Βρυξέλλες και το κρίσιμο Eurogroup που ξεκινάει στις 16:00 ώρα Ελλάδος.

Ο Πολ Τόμσεν, ενημέρωσε τελευταία στιγμή πως θα απουσιάζει λόγω ασθενείας, ενώ είχε κανονιστεί ήδη η παρουσία του στη συνεδρίαση.

Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση με τους εκπροσώπους των Ευρωπαϊκών θεσμών: Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης.

tsakalotos_soible

Η συνάντηση όμως που έχει τον σημαντικότερο ρόλο, είναι αυτή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, στις 15:30 ώρα Ελλάδος, λίγο πριν τη συνεδρίαση.

Με την κυβέρνηση της Ελλάδας να νιώθει το μαχαίρι στο λαιμό καθώς το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης απαιτεί την ύπαρξη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, το Μαξίμου πρέπει να πει το «ναι» σε πρόσθετα μέτρα.

Η συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Γερμανό ομόλογο του αναμένεται να διαρκέσει μισή ώρα και αμέσως μετά θα αρχίσει το Eurogroup με κυριότερα θέμα την Ελλάδα.


Κρίσιμη η σημερινή μέρα για την Ελλάδα

xaritisis

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, χαρακτήρισε κρίσιμη τη σημερινή ημέρα για την οικονομία της χώρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε τέτοια σοβαρά θέματα με συναισθηματικούς όρους. Υπάρχει η πραγματικότητα που λέει ότι

είναι προς το συμφέρον όλων να προχωρήσει πολύ γρήγορα αυτή η υπόθεση. Είναι σημαντικό να κλείσει αυτή η εκκρεμότητα και να ανασάνει η ελληνική οικονομία μετά από 7 χρόνια ύφεσης».

«Δεν έχει να κάνει με δικές μας εμμονές που μας κατηγορεί η αντιπολίτευση αλλά με τον τρόπο που θα επιστρέψουμε στο ευρωπαϊκό κεκτημένο -πώς θα επιστρέψουν οι εργασιακές συνθήκες εκεί- αλλά και πού θα κλείσουν τα πλεονάσματα μετά το 2018», συμπλήρωσε ο κ. Χαρίτσης.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις