Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Άστραψε και βρόντηξε” ο Καμμένος για τους «7» με τον αλβανικό αετό»! – Ζήτησε τις αυστηρότερες ποινές
ΕΛΛΑΔΑ

“Άστραψε και βρόντηξε” ο Καμμένος για τους «7» με τον αλβανικό αετό»! – Ζήτησε τις αυστηρότερες ποινές

Ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε εντολή να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές, για τους οπλίτες που φωτογραφήθηκαν κάνοντας τον αλβανικό αετό με τα χέρια τους. Ο κ. Καμμένος μόλις επέστρεψε από το ταξίδι του στις ΗΠΑ, ενημερώθηκε για το θέμα και ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες να εξαντληθεί κάθε αυστηρότητα. Το περιστατικό […]

Clipboard

Ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε εντολή να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές, για τους οπλίτες που φωτογραφήθηκαν κάνοντας τον αλβανικό αετό με τα χέρια τους.

Ο κ. Καμμένος μόλις επέστρεψε από το ταξίδι του στις ΗΠΑ, ενημερώθηκε για το θέμα και ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες να εξαντληθεί κάθε αυστηρότητα.

Το περιστατικό έγινε μέσα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μεσολογγίου

Η φωτογραφία με τους επτά οπλίτες αναρτήθηκε στο facebook το Σάββατο κι έπειτα από έρευνα των αρμόδιων στρατιωτικών υπηρεσιών πιστοποιήθηκε ότι πρόκειται για νεοσύλλεκτους που ακόμη δεν έχουν ορκιστεί. Η ορκωμοσία τους θα γίνει στις 2 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με τον κανονισμό οι ποινές θα μπορούν να τους επιβληθούν αφού θα έχουν ορκιστεί.

Το ΓΕΣ σχεδιάζει να τοποθετήσει καθέναν από τους 7 οπλίτες σε διαφορετική μονάδα ώστε να μην είναι μαζί.

Οι υπηρεσίες στρατιωτικών πληροφοριών εξέτασαν μήπως η φωτογραφία ήταν παλαιά ή επρόκειτο για προϊόν μοντάζ. Από τον περιβάλλοντα χώρο κατάλαβαν ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε στο στρατόπεδο του Μεσολογγίου που όλη την προηγούμενη εβδομάδα γινόταν κατάταξη και έτσι εντοπίστηκαν οι στρατιώτες που κατατάχθηκαν μόλις προσφάτως ενώ από τα ονοματεπώνυμά τους εξακριβώθηκε ότι πρόκειται για νεαρούς αλβανικής καταγωγής.

Αξιωματικοί του στρατού τονίζουν ότι στους επτά νεοσύλλεκτους – δεδομένου ότι δεν πρόκειται για έναν στρατιώτη, αλλά για ολόκληρη ομάδα, πρέπει να επιβληθεί ποινή τέτοια που να αποθαρρύνει επίδοξους μιμητές και να στέλνει το μήνυμα σε όλους ότι ο Ελληνικός Στρατός δεν θα κάνει αποδεκτές συμπεριφορές που παραπέμπουν στη λογική γενίτσαρων.

Αμέσως μετά, το Γενικό Επιτελείο Στρατού εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Αναφορικά με την ανάρτηση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που

απεικονίζει Στρατιώτες να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του

αλβανικού αετού, ενημερώνουμε τα ακόλουθα:

  1. Άμεσα κινήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Στρατού

και εντοπίσθηκαν οι Στρατιώτες. Πρόκειται για Νεοσύλλεκτους που

παρουσιάσθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων

(Κέντρο Εκπαίδεύσεως Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου).

 

  1. Η ενέργεια αυτή θα διερευνηθεί περαιτέρω, ενώ θα ληφθεί υπόψη τόσο

κατά την απόδοση των ειδικοτήτων, όσο και κατά τις προσεχείς

τοποθετήσεις τους στις Μονάδες Εκστρατείας.

 

  1. Συναφώς διερευνώνται διοικητικές ευθύνες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις