Αθήνα

°C

Κυριακή

24

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πέθανε η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης λίγο πριν κλείσει τα 43 της χρόνια
ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης λίγο πριν κλείσει τα 43 της χρόνια

Πριν ακόμη κλείσει τα 43 της χρόνια έφυγε από τη ζωή η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Βιργινία Μανασάκη, βυθίζοντας στο πένθος τους συγγενείς και τους αγαπημένους της ανθρώπους. Η Βιργινία Μανασάκη, πάλευε με το τέρας του καρκίνου τους τελευταίους μήνες κι όμως τα είχε καταφέρει ως την τελευταία στιγμή. Έφτασε στη μεταμόσχευση και ένα μικρόβιο βρήκε έδαφος στον […]

virginia

Πριν ακόμη κλείσει τα 43 της χρόνια έφυγε από τη ζωή η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Βιργινία Μανασάκη, βυθίζοντας στο πένθος τους συγγενείς και τους αγαπημένους της ανθρώπους.

Η Βιργινία Μανασάκη, πάλευε με το τέρας του καρκίνου τους τελευταίους μήνες κι όμως τα είχε καταφέρει ως την τελευταία στιγμή. Έφτασε στη μεταμόσχευση και ένα μικρόβιο βρήκε έδαφος στον ταλαιπωρημένο οργανισμό της και της πήρε τη ζωή.

Ο τοπικός Τύπος περιγράφει μια γυναίκα που είχε αγαπηθεί πολύ και απολάμβανε την εκτίμηση όσων την γνώριζαν, αφού η εργατικότητα και ο ζήλος της την έκαναν αξιοθαύμαστη.

Η διορατικότητα της την έκανε να «διαβάζει το μέλλον της Κρήτης για την οποία είχε όραμα και ιδέες. Ειδικά στον ενεργειακό τομέα ήταν αντικειμενικά εκείνη που προώθησε δράσεις και σχέδια πηγαίνοντας ένα μεγάλο βήμα μπροστά τον σχεδιασμό που υπήρξε και εγκρίθηκε», αναφέρει ο Τύπος.

manasaki

Ποια ήταν η Βιργινία Μανασάκη

Βιργινία Μανασάκη-Ταβερναράκη γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1974 στο Ηράκλειο Κρήτης και ήταν το τρίτο παιδί του Μανώλη και της Χρυσούλας Μανασάκη. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Μοιρών και παντρεύτηκε τον μηχανικό Γιώργο Τεβερναράκη με τον οποίο απέκτησε δύο αγόρια.

• Το 1997 αποφοίτησε από την Πολυτεχνική σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ως Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός.

• Το 1999 έγινε δεκτή με υποτροφία στο τμήμα μηχανικών περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης απ’ όπου και αποφοίτησε το 2000 ως κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στον έλεγχο ποιότητας και τη διαχείριση περιβάλλοντος.

• Εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή με θέμα «Ανάλυση των εναλλακτικών τεχνολογιών αξιοποίησης βιοαερίου των ΧΥΤΑ και εξεύρεση βέλτιστου σεναρίου εφαρμογής» στον τομέα Υγειονομικής Μηχανικής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης.

IMG_0118
• Από το 1997 έως το 1999 εργάσθηκε ως συνεργάτης πολιτικός μηχανικός σε μεγάλη Τεχνική εταιρεία Δημοσίων και ιδιωτικών έργων.

• Το 1999 προσελήφθη μέσω διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου (ΑΝ.Η. Α.Ε.) πρώην Ο.Α.Τ.Ε.Π. Α.Ε. με έδρα τις Αρχάνες, όπου και εργάσθηκε για τέσσερα έτη αρχικά στην υλοποίηση του προγράμματος “LeaderΙΙ” και στη συνέχεια στη σύνταξη των προτάσεων των προγραμμάτων Leader+ και Ο.Π.Α.Α.Χ. (Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου) καθώς και στην αξιολόγηση των προς ένταξη επενδυτικών σχεδίων.

• Το 2003 μετείχε με επιτυχία σε διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. και επελέγη να στελεχώσει ως πολιτικός μηχανικός τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.). Προϊσταμένη του τμήματος Τεχνικής Υπηρεσίας με κύριο αντικείμενο την επίβλεψη και παρακολούθηση έργων στερεών αποβλήτων καθώς και την ωρίμανση των σχετικών μελετών από τον Απρίλιο του 2013.

• Από τον Σεπτέμβριο του 2014 είναι αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας στην Κρήτη προσφέροντας σπουδαίο έργο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις