Αθήνα

°C

Παρασκευή

30

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πιερ Μοσκοβισί: «Brexit σημαίνει Brexit»
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιερ Μοσκοβισί: «Brexit σημαίνει Brexit»

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί  μιλώντας στο Βρετανικό δίκτυο BBC δήλωσε πως η οικονομική ανάπτυξη θα είναι ασθενέστερη φέτος στην Μεγάλη Βρετανία ως απόρροια του Brexit. Ειδικότερα σημείωσε “Δεν μπορείς να έχεις όλα τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής σε ένα κλαμπ όταν είσαι έξω από αυτό. Πιστεύω ότι οι Βρετανοί φίλοι μας που εφηύραν τα […]

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί  μιλώντας στο Βρετανικό δίκτυο BBC δήλωσε πως η οικονομική ανάπτυξη θα είναι ασθενέστερη φέτος στην Μεγάλη Βρετανία ως απόρροια του Brexit.

Ειδικότερα σημείωσε “Δεν μπορείς να έχεις όλα τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής σε ένα κλαμπ όταν είσαι έξω από αυτό. Πιστεύω ότι οι Βρετανοί φίλοι μας που εφηύραν τα κλαμπ μπορούν να το κατανοήσουν αυτό.Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, ότι δεν είναι θετικό ούτε για εμάς ούτε για το Ηνωμένο Βασίλειο.Διότι είμαστε και πρέπει να παραμείνουμε ισχυροί εταίροι. Για εμάς, θα πρέπει να καταλάβετε ότι αυτό είναι επίσης ένα τραύμα”.

Περαιτέρω επεσήμανε πως “Brexit σημαίνει Brexit, το οποίο σημαίνει ότι το να είναι κάποιος εκτός δεν είναι το ίδιο με το να είναι μέλος. Χρειάζεται να επανεφεύρουμε ένα νέο είδος σχέσης που ελπίζω να είναι στενή, ισορροπημένη και θετική, αλλά αυτό είναι η έκβαση των διαπραγματεύσεων και όχι το σημείο έναρξης”.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο η Μεγάλη Βρετανία να έχει μιας μορφής προνομιακής πρόσβασης στην ενιαία αγορά ο Μοσκοβισί δήλωσε “Αυτό δεν συνιστά άρνηση από τη δική μου πλευρά, αλλά κανείς δεν μπορεί να κάνει εικασίες για αυτό – πρέπει να κινηθούμε βήμα βήμα”.

Η συγκεκριμένη συνέντευξη του Πιέρ Μοσκοβισί δόθηκε στο Νταβός όπου βρίσκεται για τις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Εκεί θα βρεθεί και η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι που πρόκειται να μιλήσει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις