Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Απολογισμός κυβέρνησης Ομπάμα: Ζητούσαμε λύση «λιγότερο τιμωρητική» για την Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απολογισμός κυβέρνησης Ομπάμα: Ζητούσαμε λύση «λιγότερο τιμωρητική» για την Ελλάδα

Κατά τον απολογισμό της  θητείας Ομπάμα ο αναπληρωτής ο αναπληρωτής σύμβουλος ασφάλειας των ΗΠΑ Μπεν Ρόουντς αναφέρθηκε εκτενώς στο ελληνικό ζήτημα και στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η κυβέρνηση των ΗΠΑ για να συμβάλλει στην επίλυση της κρίσης. Συγκεκριμένα δήλωσε πως οι ΗΠΑ ζητούσαν μια λύση “λιγότερο τιμωρητική” για την Ελλάδα με μέτρα που θα ήταν εστιασμένα […]

ηπα

Κατά τον απολογισμό της  θητείας Ομπάμα ο αναπληρωτής ο αναπληρωτής σύμβουλος ασφάλειας των ΗΠΑ Μπεν Ρόουντς αναφέρθηκε εκτενώς στο ελληνικό ζήτημα και στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η κυβέρνηση των ΗΠΑ για να συμβάλλει στην επίλυση της κρίσης.

Συγκεκριμένα δήλωσε πως οι ΗΠΑ ζητούσαν μια λύση “λιγότερο τιμωρητική” για την Ελλάδα με μέτρα που θα ήταν εστιασμένα στην οικονομική ανάπτυξη και όχι στην λιτότητα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υφυπουργός οικονομικών για τις Διεθνείς Σχέσεις Νέιθαν Σιτς ο οποίος σημείωσε ότι η αμερικάνική κυβέρνηση ενεργοποιήθηκε έντονα για την ελληνική κρίση, και συζήτησε τόσο με την ελληνική κυβέρνηση όσο και με την Ευρώπη και το ΔΝΤ τρόπους απεμπλοκής από αυτή.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος  οι ” Έλληνες έχουν δείξει πολύ κουράγιο στην λήψη δύσκολων αποφάσεων και αξίζουν πολύ μεγαλύτερη αναγνώριση από αυτή που παίρνουν”.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις