Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τα δέκα πιο ακριβά σπίτια του πλανήτη και οι ιδιοκτήτες τους (photos)
PLUS

Τα δέκα πιο ακριβά σπίτια του πλανήτη και οι ιδιοκτήτες τους (photos)

Είναι τα δέκα πιο ακριβά σπίτια στον κόσμο, αν και μόνο με σπίτια δεν μοιάζουν καθώς η χλιδή ξεπερνά κάθε φαντασία. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες είναι ήδη γνωστοί, ενώ κάποιους δεν τους ακούσαμε ποτέ. Ας δούμε όμως τα “φτωχικά” κάποιων από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.  Buckingham Palace, Λονδίνο Αξία: 1,5 δισ. $ Η κατοικία της […]

o-LARRY-ELLISON-TAHOE-HOME-facebook

Είναι τα δέκα πιο ακριβά σπίτια στον κόσμο, αν και μόνο με σπίτια δεν μοιάζουν καθώς η χλιδή ξεπερνά κάθε φαντασία.

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες είναι ήδη γνωστοί, ενώ κάποιους δεν τους ακούσαμε ποτέ.

Ας δούμε όμως τα “φτωχικά” κάποιων από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.
 Buckingham Palace, Λονδίνο

bp1
Αξία: 1,5 δισ. $

Η κατοικία της Βασίλισσας εκτιμάται ότι κοστίζει περίπου 1,5 δισ. δολάρια. Διαθέτει 775 δωμάτια, ανάμεσά τους 52 υπνοδωμάτια, 188 δωμάτια προσωπικού, 92 γραφεία και 78 μπάνια.
Ιδιοκτήτης: Η βρετανική Βασιλική οικογένεια

Antilia, Mumbai- Ινδία

ff4

Αξία: 1 δισ. $

Αυτό το οικοδόμημα των 27 ορόφων και των 37.200 τετραγωνικών μέτρων έχει έξι υπόγειους ορόφους στάθμευσης, τρία ελικοδρόμια, και απαιτεί ένα προσωπικό 600 ατόμων μόνο και μόνο για συντήρηση.
Ιδιοκτήτης: Ο πλουσιότερος άνθρωπος την Ινδίας, Mukesh Ambani, ιδιοκτήτης της Reliance Industries, με εκτιμώμενη περιουσία πάνω από 23,6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Villa Leopolda, Κυανή Ακτή- Γαλλία

2-Villa-Leopolda-Franch-Worth-1.2-billion

Αξία: 750 εκατ. $

Αυτό το κτήμα, 200 στρεμμάτων, περιλαμβάνει ένα τεράστιο σπίτι, μια πισίνα, εξωτερική κουζίνα, ελικοδρόμιο, και έναν ξενώνα μεγαλύτερο από τα σπίτια πολλών εκατομμυριούχων. Το σπίτι χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα της κλασικής ταινίας του Χίτσκοκ το 1955 «Το κυνήγι του κλέφτη».
Ιδιοκτήτης: Η Lily Safra, Βραζιλιάνα φιλάνθρωπος και χήρα του Λιβανέζου τραπεζίτη William Safra. Ο σύζυγός της πέθανε όταν ένα άλλο σπίτι του ζευγαριού κάηκε, πιθανώς από εμπρησμό.

Four Fairfield Pon, Sagaponack- Νέα Υόρκη

Oprah-Winfrey-House-Aerial-View-800x483
Αξία: 248,5 εκατ. $

Αυτό το σπίτι 29 υπνοδωματίων βρίσκεται σε έκταση 250 στρεμμάτων και έχει τη δική του μονάδα παραγωγής ενέργειας. Στο εσωτερικό υπάρχουν 39 μπάνια, ένα γήπεδο μπάσκετ, μπόουλινγκ, γήπεδα σκουός, γήπεδα τένις, τρεις πισίνες, και μία τραπεζαρία 27 μέτρων.
Ιδιοκτήτης: Ira Rennert, ιδιοκτήτρια του Ομίλου Renco, μιας εταιρείας επενδύσεων στον τομέα των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

18-19 Kensington Palace Gardens, Λονδίνο

Arch2O-Billionaire-homes-32

Αξία: 222 εκατ. $

Βρίσκεται δίπλα στο σπίτι του πρίγκιπα William και της Kate Middleton. Η συγκεκριμένη κατοικία διαθέτει 12 υπνοδωμάτια, χαμάμ, εσωτερική πισίνα, και χώρο στάθμευσης για 20 αυτοκίνητα.
Ιδιοκτήτης: Lakshmi Mittal, ο επικεφαλής της Arcelor Mittal, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής χάλυβα στον κόσμο, και, σύμφωνα με το Forbes, ένας από τους 100 πλουσιότερους ανθρώπους στην Ινδία.

Ellison Estate, Woodside- Καλιφόρνια

032813lunchellison_1280x720
Αξία: 200 εκατ. $

Αυτό το ακίνητο 92 στρεμμάτων είναι ένα σπίτι χωρισμένο σε 10 κτίρια
Ιδιοκτήτης: Ο Larry Ellison, συν-ιδρυτής της Oracle και ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για το 2013, σύμφωνα με το Forbes.

Hearst Castle, San Simeon- Καλιφόρνια

VCW_D_HearstCastle_T2_CC_Hearst_InsidePool_KG_1280x642_1
Αξία: 191 εκατ. $

Το κάστρο των 27 υπνοδωματίων, που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία «Ο Νονός», έχει φιλοξενήσει τους John και Jackie Kennedy, τον Clark Gable, τον Winston Churchill .

Ιδιοκτήτης: William Randolph Hearst. Το κάστρο αυτό είναι χτισμένο από τον μεγιστάνα εφημερίδων και τώρα είναι ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, το οποίο είναι διαθέσιμο στους τουρίστες.

Seven The Pinnacle, Big Sky- Μοντάνα

32

Αξία: 155 εκατ. $

Το μεγαλύτερο ακίνητο στο Yellowstone Club, έχει ιδιωτικό χιονοδρομικό κέντρο, γκολφ, πολλές πισίνες, γυμναστήριο, κελάρι, ακόμα και το δικό του τελεφερίκ.
Ιδιοκτήτες: Edra and Tim Blixseth, μεσίτες ακινήτων και βαρώνοι ξυλείας.

Kensington Palace Gardens, Λονδίνο

w_992
Αξία: 140 εκατ. $

Περιέχει ένα υπόγειο τεράστιας επέκτασης και έχει μέσα από κέντρο υγείας μέχρι και μουσείο αυτοκινήτων.
Ιδιοκτήτης: Roman Abramovich, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης της ιδιωτικής επιχείρησης επενδύσεων Millhouse LLC, επίσης ιδιοκτήτης της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Chelsea.

7 Upper Phillimore Gardens, Λονδίνο

7-Upper-Phillimore-Gardens
Αξία: 128 εκατ. $

Έχει υπόγεια πισίνα, σάουνα, γυμναστήριο, κινηματογράφο, και ένα δωμάτιο πανικού. Το εσωτερικό του καλύπτεται από μάρμαρο, χρυσό, και ανεκτίμητα έργα τέχνης. Πριν γίνει αυτό το παλάτι, ήταν σχολείο.
Ιδιοκτήτης: Η Olena Pinchuk, κόρη του Leonid Kuchma, δεύτερου προέδρου της Ουκρανίας. Είναι επίσης ιδρύτρια του Ιδρύματος ANTIAIDS και στενή φίλη του Elton John.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις