Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Συγκλονίζει 58χρονη καρκινοπαθής: «Να έρθει ο Πολάκης να δει στα χέρια μας τα σελοτέιπ» (video)
ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει 58χρονη καρκινοπαθής: «Να έρθει ο Πολάκης να δει στα χέρια μας τα σελοτέιπ» (video)

Μετά τις καταγγελίες για τα δημόσια νοσοκομεία και την τραγική κατάσταση που επικρατεί, σάλος ξέσπασε με όσα κατήγγειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, σχετικά με την ακύρωση των χημειοθεραπειών από το Λαϊκό Νοσοκομείο λόγω έλλειψης φαρμάκων. Η κ. Χρύσα, καρκινοπαθής που ζει μόνη της, μίλησε στο protothema.gr για το μαρτύριο που ζουν οι άνθρωποι που ταλαιπωρούνται […]

kar11

Μετά τις καταγγελίες για τα δημόσια νοσοκομεία και την τραγική κατάσταση που επικρατεί, σάλος ξέσπασε με όσα κατήγγειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, σχετικά με την ακύρωση των χημειοθεραπειών από το Λαϊκό Νοσοκομείο λόγω έλλειψης φαρμάκων.

Η κ. Χρύσα, καρκινοπαθής που ζει μόνη της, μίλησε στο protothema.gr για το μαρτύριο που ζουν οι άνθρωποι που ταλαιπωρούνται από τον καρκίνο, εξαιτίας της αδιαφορίας του κράτους.

«Αποφάσισα να αυτοκτονήσω αρνούμενη τα πάντα. Γιατί δεν βλέπω να πηγαίνουν καλά τα πράγματα στα νοσοκομεία. Πριν δύο χρόνια μου είπαν να μπω στην χημειοθεραπεία πάλι γιατί υποτροπίασα αλλά η εταιρία που είχε το φάρμακο εγγυήθηκε μέχρι να τελειώσει ο κύκλος των θεραπειών και μετά τίποτα και έτσι παραιτήθηκα».

kar

Η 58χρονη κυρία Χρύσα έχει τρία παιδιά παντρεμένα, ενώ παλεύει συχνά με την κατάθλιψη.

«Στο άκουσμα ότι θα έχω φάρμακο για την διάρκεια αυτής της θεραπείας γιατί μετά δεν ξέρουμε τι γίνεται στην Ελλάδα της κρίσης τρόμαξα και σταμάτησα. Δηλαδή μετά δεν θα ξέρουμε αν έχουμε το φάρμακο. Στο κράτος θα έλεγα να είναι προτεραιότητα η θεραπεία, γιατί για μας είναι μια μικρή ελπίδα στην άχαρη ζωή που ζούμε, και να παρέχουν αυτά που πρέπει να παρέχουν και τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Θεός και όχι αυτοί» είπε.

Χωρίς ασφάλεια, η κ. Χρύσα ζει με τα 70 ευρώ της κάρτας σίτισης.

«Νομίζω είμαι ζωντανή νεκρή στην Ελλάδα του 2017, είμαι ανασφάλιστη και χωρίς εισόδημα. Για πραγματικό χρέος στον ΟΑΕΕ 19.000 ευρώ με έχουν χρεώσει 31.000 ευρώ μαζί με τους ληστρικούς τόκους τους. Έχω καρκίνο με βαριά κατάθλιψη και τάσεις αυτοκαταστροφής και είμαι ανασφάλιστη. Δεν μπορώ να πάρω τα φάρμακα μου ακόμα και αυτά που παίρνω σε καθημερινή βάση για την κατάθλιψη επειδή έχω τάσεις αυτοκτονίας και τα πληρώνω 16 ευρώ. Παρακαλώ να μου δώσουν την σύνταξη μου και να κρατήσουν το χρέος από εκεί γιατί 11.000 ευρώ τόκοι ο μεγαλύτερος τοκογλύφος στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να το κάνει. Πείτε μου με όλα αυτά πως μπορώ να ζήσω εγώ με κάρτα σίτισης 70 ευρώ όταν ο καρκινοπαθής θέλει καλή διατροφή την οποία εγώ δεν μπορώ να έχω» υπογράμμισε.

Δείτε το συγκλονιστικό video:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις