Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ποινή κάθειρξης 18 αιώνων στους δουλέμπορους του Summer Breeze
ΕΛΛΑΔΑ

Ποινή κάθειρξης 18 αιώνων στους δουλέμπορους του Summer Breeze

Την εξωπραγματική τιμωρία των 18 αιώνων στη φυλακή επέβαλαν οι δικαστές σε δουλέμπορους που προκειμένου να βγάλουν χρήματα, δεν δίστασαν να στείλουν στον θάνατο ανθρώπινες ζωές. Ο λόγος για την τραγωδία που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινότητα στις 13 του Σεπτέμβρη του 2015, όταν τρεις Σύροι δουλέμποροι, έστειλαν στο θάνατο 34 πρόσφυγες. Οι άτυχοι άνθρωποι, μεταξύ […]

nauagio-prosfiges

Την εξωπραγματική τιμωρία των 18 αιώνων στη φυλακή επέβαλαν οι δικαστές σε δουλέμπορους που προκειμένου να βγάλουν χρήματα, δεν δίστασαν να στείλουν στον θάνατο ανθρώπινες ζωές.

Ο λόγος για την τραγωδία που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινότητα στις 13 του Σεπτέμβρη του 2015, όταν τρεις Σύροι δουλέμποροι, έστειλαν στο θάνατο 34 πρόσφυγες.

Οι άτυχοι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ήταν 15 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά όταν το σκάφος τους έπεσε στα βράχια σε περιοχή του Φαρμακονησίου. Οι πρόσφυγες προσπάθησαν να κολυμπήσουν ενώ δεν υπήρχε κανένα σωσίβιο και έτσι έχασαν τη ζωή τους.

Το 25 μέτρων σκάφος «Summer Breeze», κατασκευασμένο από κακό ξύλο, παρέλαβε από τις τουρκικές ακτές 127 Ιρακινούς και Σύρους που πλήρωσαν ο καθένας από 1.000 ως 2.000 ευρώ για να φτάσουν στην Ελλάδα.

Οι δράστες, που βγήκαν με τα σωσίβια τους στην ακτή αδιαφορώντας για τους πρόσφυγες που έσβηναν μπροστά στα μάτια τους, αναγνωρίστηκαν από πρόσφυγες.

Ο βασικός διακινητής είχε συλληφθεί από άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού σε ένα ξενοδοχείο.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου τους έκρινε ενόχους για πρόκληση ναυαγίου από πρόθεση. Ο Σύρος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 748 ετών και τριών μηνών και χρηματική ποινή 1.290.500 ευρώ, ενώ ο άμεσος συνεργός του και ένας ακόμη (που δεν παρέστησαν στην δίκη) σε κάθειρξη 640 ετών και τριών μηνών και χρηματική ποινή 1.290.500 ευρώ και σε κάθειρξη 384 ετών και έξι μηνών και σε χρηματική ποινή 798.000 ευρώ αντίστοιχα. Όμως, θα εκτίσουν μόνο τα 25 χρόνια, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις