Αθήνα

°C

Τετάρτη

20

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / “Έσβησε” η Κόλο, ο γηραιότερος γορίλας και πρώτος που γεννήθηκε σε αιχμαλωσία
PLUS

“Έσβησε” η Κόλο, ο γηραιότερος γορίλας και πρώτος που γεννήθηκε σε αιχμαλωσία

  Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών, η Κόλο, ο γηραιότερος γορίλας του πλανήτη και ο πρώτος που γεννήθηκε σε αιχμαλωσία. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ζωολογικός κήπος του Κολόμπους, στο Οχάιο, η αξιαγάπητη Κόλο βρέθηκε νεκρή σήμερα το πρωί, ένα μήνα μετά τα γενέθλια της αφού επιβίωσε ύστερα από μια σκληρή χειρουργική επέμβαση, […]

 

kolo

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών, η Κόλο, ο γηραιότερος γορίλας του πλανήτη και ο πρώτος που γεννήθηκε σε αιχμαλωσία.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ζωολογικός κήπος του Κολόμπους, στο Οχάιο, η αξιαγάπητη Κόλο βρέθηκε νεκρή σήμερα το πρωί, ένα μήνα μετά τα γενέθλια της αφού επιβίωσε ύστερα από μια σκληρή χειρουργική επέμβαση, για αφαίρεση καρκινώματος.

Kokodrink-565062

Ο γορίλας, ήταν γεννημένος στον ίδιο ζωολογικό κήπο στις 22 Δεκεμβρίου 1956 όπως είπε η Πάτι Πίτερς, μια εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου, έζησε δύο φορές περισσότερο από το φυσιολογικό!

p03t8y3j

Η Κόλο είχε τρία «παιδάκια», 16 εγγόνια, 12 δισέγγονα και 3 τρισέγγονα, ενώ τίποτα δεν προμήνυε τον θάνατο της.

robin-williams

Την Δευτέρα περίπου 13.000 άνθρωποι επισκέφτηκαν τον ζωολογικό κήπο με την ευκαιρία της αργίας για τον εορτασμό της Ημέρας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και την θαύμασαν. Έδειχνε ορεξάτη και υγιέστατη.

040709_kokoHealth_hmed_8a.grid-6x2

Κάθε φορά που πεθαίνει ένας γορίλας, κάτι χάνει η φύση, αφού θεωρούνται είδος υπό εξαφάνιση λόγω της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντός τους και επειδή τους εξοντώνουν οι λαθροθήρες.

hqdefault

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις