Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Βίτσας: Ευρωπαίοι και ΔΝΤ να τα βρουν μεταξύ τους
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βίτσας: Ευρωπαίοι και ΔΝΤ να τα βρουν μεταξύ τους

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σημείωσε πως τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση ενώ επεσήμανε με νόημα πως “δεν δεχόμαστε παρεμβάσεις έξωθεν”. Αναφερόμενο στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης υποστήριξε πως η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα ενώ τόνισε πως “το ταμείο απαιτεί μέτρα που […]

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σημείωσε πως τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση ενώ επεσήμανε με νόημα πως “δεν δεχόμαστε παρεμβάσεις έξωθεν”.

Αναφερόμενο στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης υποστήριξε πως η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα ενώ τόνισε πως “το ταμείο απαιτεί μέτρα που η Ελλάδα δεν είναι υποχρεωμένη να πάρει για μετά το 2018”. Ενώ κάλεσε παράλληλα Ευρωπαίους και ΔΝΤ να τα βρουν μεταξύ τους.

Επιπρόσθετα αναφερόμενος στην στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης υποστήριξε ότι αυτή έχει ως κύρια αιτία τις διαφωνίες των δανειστών σημειώνοντας εμφατικά για την ελληνική κυβέρνηση πως “η δική μας κυβέρνηση την υπογραφή που έχει βάλει προσπαθεί με νύχια και με δόντια να την κάνει πράξη σε όλο της το εύρος και αυτό έχει αναγνωρισθεί, οι συμμαχίες έχουν αλλάξει, εμπλέκονται και νέοι παίχτες, στις ΗΠΑ, η διεθνής χρηματοοικονομική κατάσταση που μετά από έναν κύκλο κρίσης αρχίζει και σκέφτεται”.

Σε ότι αφορά στο Κυπριακό ξεκαθάρισε πως οι θέσεις Ελλάδας και Κύπρου είναι ταυτόσημες, δηλώνοντας πως η θέση της Ελλάδας είναι να επιτευχθεί η επίλυση του Κυπριακού εντός των διεθνών νομικών πλαισίων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις