“Περίεργες κινήσεις” στο Αιγαίο! – 15 τουρκικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια έκαναν ασκήσεις με πραγματικά πυρά!

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

“Περίεργες κινήσεις” στο Αιγαίο! – 15 τουρκικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια έκαναν ασκήσεις με πραγματικά πυρά!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Νίκος Καραμάνογλου

Ο Τουρκικός στόλος εμφανίστηκε ξανά στο Αιγαίο, έξι μήνες μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου που είχε στόχο την ανατροπή του Ταγίπ Ερντογάν. Τα Τουρκικά πολεμικά πλοία το προηγούμενο διάστημα έκαναν κινήσεις στο Αιγαίο, όχι όμως και στρατιωτικές ασκήσεις με μαζική συμμετοχή ναυτικών μονάδων του τουρκικού πολεμικού ναυτικού. Επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των αξιωματικών […]

15.01.2017 | 10:33

Ο Τουρκικός στόλος εμφανίστηκε ξανά στο Αιγαίο, έξι μήνες μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου που είχε στόχο την ανατροπή του Ταγίπ Ερντογάν.

Τα Τουρκικά πολεμικά πλοία το προηγούμενο διάστημα έκαναν κινήσεις στο Αιγαίο, όχι όμως και στρατιωτικές ασκήσεις με μαζική συμμετοχή ναυτικών μονάδων του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των αξιωματικών που απομακρύνθηκαν από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό δεν υπάρχουν.

Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό επλήγη από τις εκκαθαρίσεις ανωτάτων στελεχών που θεωρήθηκαν αντι-Ερντογανικοί, εκατοντάδες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του τουρκικού πολεμικού ναυτικού εκδιώχθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις ή φυλακίστηκαν με την κατηγορία ότι είναι γκιουλενιστές και είχαν στόχο την ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης.

Από τις 15 Ιουλίου και μετά, τα τουρκικά πολεμικά πλοία που είχαν εμφανιστεί στο Αιγαίο έπλεαν σαν μεμονωμένες μονάδες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις κινούνταν σε μικρούς σχηματισμούς από τρία-τέσσερα πλοία ή έκαναν μικρής κλίμακας γυμνάσια.

Οι κινήσεις των τουρκικών πολεμικών πλοίων θεωρήθηκαν ασυνήθιστες

Ο τουρκικός στόλος τόσο καιρό έμοιαζε με… φάντασμα, όμως, πριν από περίπου 48 ώρες τουλάχιστον 15 τουρκικά πολεμικά πλοία, μεταξύ των οποίων φρεγάτες και υποβρύχια, έκαναν μαζικά την εμφάνισή τους στο Αιγαίο και έκαναν ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Τα τουρκικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια έκαναν ακόμη και νυχτερινά γυμνάσια, τη νύχτα της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου προς την Παρασκευή 13 του μήνα γύρω από την περιοχή του κόλπου Ξηρού.

Τα πολεμικά πλοία του Ελληνικού στόλου κατέγραφαν τις κινήσεις των Τούρκων

Τα ναυτικά παρατηρητήρια στα νησιά αλλά και τα πολεμικά πλοία του ελληνικού στόλου που συμπτωματικά βρίσκονταν στο Αιγαίο για άσκηση έρευνας και διάσωσης το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής κατέγραφαν τις κινήσεις των Τούρκων προκειμένου να διαπιστωθεί τι συμβαίνει.

 

Exit mobile version