Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φλαμπουράρης: “Μόνο σε 4-5 σκηνές πάγωναν οι μετανάστες”
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φλαμπουράρης: “Μόνο σε 4-5 σκηνές πάγωναν οι μετανάστες”

Συνέντευξη στην ΕΡΤ παραχώρησε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για μια προσπάθεια «ανακατάληψης της εξουσίας», αυτή την κρίσιμη περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει την αξιολόγηση. Για το θέμα του παγετού που βασάνισε τους μετανάστες, ο κ. Φλαμπουράρης υποστήριξε τον κ. Μουζάλα, ρίχνοντας τις ευθύνες για την κατάσταση στα […]

o-upourgos-epikrateias-alekos-flampouraris

Συνέντευξη στην ΕΡΤ παραχώρησε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για μια προσπάθεια «ανακατάληψης της εξουσίας», αυτή την κρίσιμη περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει την αξιολόγηση.

Για το θέμα του παγετού που βασάνισε τους μετανάστες, ο κ. Φλαμπουράρης υποστήριξε τον κ. Μουζάλα, ρίχνοντας τις ευθύνες για την κατάσταση στα hot spot στα ΜΜΕ και σε καμία περίπτωση στην κυβέρνηση. Μάλιστα τόνισε, ότι τα μέσα είναι υπεύθυνα που η χώρα μας μπήκε στο στόχαστρο, επειδή έδειξαν την τραγική κατάσταση που επικρατούσε σε μόλις 4- 5 σκηνές! 

«Υπάρχει ευθύνη του πώς παρουσιάζεται ένα πρόβλημα. Ενώ 50-60 χιλιάδες πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην ενδοχώρα δεν είχαν κανένα πρόβλημα αναδείχθηκαν τα προβλήματα που είχαμε σε 4-5 σκηνές σαν να είναι συνολικό» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός κατηγόρησε και την Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν επιτρέπει την γρήγορη ολοκλήρωση των δομών φιλοξενίας λόγω γραφειοκρατίας: «Όταν έφτιαξα εγώ το εκπληκτικό hot spot στον Ελαιώνα –μέχρι και air contition έχουν τα σπιτάκια- έγιναν με δικά μας λεφτά και τα πήραμε μετά από 1,5 χρόνο. Δεν είναι ότι αρνούνται να δώσουν λεφτά αλλά έχουν γραφειοκρατικές διαδικασίες».

Για τον αντισυνταγματικό νόμο Παπά, ο κ. Φλαμπουράρης είπε πως «δεν κατέπεσε ο νόμος» και υποστήριξε πως «ο διαγωνισμός κρίθηκε αντισυνταγματικός γιατί έγινε από τον υπουργό Επικρατείας και όχι από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης».

Όσο για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη δήλωσε: «Δεν μπορεί να αναπτυχθεί η κεντροαριστερά σε κόντρα με την αριστερά. Ακούς τα στελέχη τους ή την πρόεδρό τους να κάνουν καταλυτική κριτική στην αριστερά. Δεν είναι φυσιολογικό αυτό».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις