Ένας μυστικός παράδεισος ανοίγει για πρώτη φορά “τις πόρτες του” σε τουρίστες (pic-vid)

PLUS

Ένας μυστικός παράδεισος ανοίγει για πρώτη φορά “τις πόρτες του” σε τουρίστες (pic-vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Είναι ένας από τους τελευταίους παραδείσους της γης και ως τώρα εκεί «πατούσαν» το πόδι τους μόνο επιστήμονες κι ερευνητές. Η άγρια και επιβλητική περιοχή Maliau Basin, βρίσκεται στην μαλαισιανή πλευρά του νησιού Βόρνεο και πιο συγκεκριμένα στην πολιτεία Sabah. Η περιοχή που δεν έχει υποστεί καμία ανθρώπινη παρέμβαση, έγινε γνωστή το 1947, όταν ένας […]

12.01.2017 | 14:17

Είναι ένας από τους τελευταίους παραδείσους της γης και ως τώρα εκεί «πατούσαν» το πόδι τους μόνο επιστήμονες κι ερευνητές.

Η άγρια και επιβλητική περιοχή Maliau Basin, βρίσκεται στην μαλαισιανή πλευρά του νησιού Βόρνεο και πιο συγκεκριμένα στην πολιτεία Sabah.

Η περιοχή που δεν έχει υποστεί καμία ανθρώπινη παρέμβαση, έγινε γνωστή το 1947, όταν ένας πιλότος παραλίγο να πέσει με το αεροπλάνο του, ενώ η πρώτη καταγεγραμμένη φορά που άνθρωπος βρέθηκε στην περιοχή ήταν τη δεκαετία του 1980.

Στο απίστευτο αυτό μέρος, ζουν άγρια ζώα όπως ρινόκεροι, λεοπαρδάλεις και αρκούδες και θεωρείται προστατευόμενη τοποθεσία.

Το ενδιαφέρον όμως των τουριστών, ήταν τόσο μεγάλο, που πρόσφατα αποφασίστηκε η είσοδος και πλέον οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την περιοχή και να βιώσουν αυτή την τρομερή εμπειρία.

Ο παράδεισος «Maliau» έχει εγκριθεί ως υποψήφια περιοχή για να ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Πολιτειακή Κυβέρνηση Sabah.

Exit mobile version