Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο Γιώργος Παπανδρέου για το “Λεφτά υπάρχουν”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο Γιώργος Παπανδρέου για το “Λεφτά υπάρχουν”

Το περίφημο «Λεφτά υπάρχουν» καλείται να εξηγήσει ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ο Γιώργος Παπανδρέου που κατηγορείται για ψεύτικες εξαγγελίες και υποσχέσεις οι οποίες του χάρισαν την πρωθυπουργία το 2009. Ο κ. Παπανδρέου στις 19 Ιανουαρίου θα καθίσει στο εδώλιο, προσπαθώντας να αντικρούσει βαριές κατηγορίες όπως εσχάτη προδοσία, εξαπάτηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων. Πιο συγκεκριμένα, […]

imagehandler

Το περίφημο «Λεφτά υπάρχουν» καλείται να εξηγήσει ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ο Γιώργος Παπανδρέου που κατηγορείται για ψεύτικες εξαγγελίες και υποσχέσεις οι οποίες του χάρισαν την πρωθυπουργία το 2009.

Ο κ. Παπανδρέου στις 19 Ιανουαρίου θα καθίσει στο εδώλιο, προσπαθώντας να αντικρούσει βαριές κατηγορίες όπως εσχάτη προδοσία, εξαπάτηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων. Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε «τάξει» στον ελληνικό λαό αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για έναν χρόνο, ενώ απέκλεισε νέα φορολογικά βάρη στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων.

Όλα ξεκίνησαν ύστερα από την αγωγή που έχει καταθέσει εναντίον του ο απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης, ο οποίος ζητά από τη Δικαιοσύνη να υποχρεωθεί ο κ. Παπανδρέου να του καταβάλει 260.000 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους. Ο κ. Σταμάτης νιώθει προσβεβλημένος καθώς πίστεψε τις οικονομικές υποσχέσεις του Γιώργου Παπανδρέου οι οποίες όμως δεν τηρήθηκαν ποτέ.

Λόγω της διάλυσης της Βουλής όταν ο κ. Παπανδρέου είπε την διάσημη φράση και επειδή δεν είχε βουλευτική ιδιότητα, δεν τίθεται ζήτημα άρσης ασυλίας. Ο κ. Σταμάτης παραδέχτηκε πως έπεσε θύμα εξαπάτησης, καθώς στηρίχτηκε στα λεγόμενα του Γιώργου Παπανδρέου και τον εμπιστεύτηκε.

«Δεν είναι απλώς το πού θα βρούμε τα λεφτά, αλλά πού πηγαίνουν τα λεφτά, γιατί λεφτά υπάρχουν, έχουμε 31 δισ. ανείσπρακτους φόρους», είχε πει από το βήμα της 74ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ας το θυμηθούμε:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις