Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Φόβος και τρόμος: Αυτοί είναι οι Τούρκοι κομάντο που ψάχνουν τον μακελάρη (pi-vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Φόβος και τρόμος: Αυτοί είναι οι Τούρκοι κομάντο που ψάχνουν τον μακελάρη (pi-vid)

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η τούρκικη αστυνομία μετά την τρομοκρατική επίθεση της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κωνσταντινούπολη, που κόστισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους. Η Τουρκία, που έχει μπει στο στόχαστρο των τζιχαντιστών, ψάχνει από το πρωί ως το βράδυ τον μακελάρη του Reina και από τις επιχειρήσεις εντοπισμού δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι ειδικές […]

tou-kom-708

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η τούρκικη αστυνομία μετά την τρομοκρατική επίθεση της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κωνσταντινούπολη, που κόστισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους.

Η Τουρκία, που έχει μπει στο στόχαστρο των τζιχαντιστών, ψάχνει από το πρωί ως το βράδυ τον μακελάρη του Reina και από τις επιχειρήσεις εντοπισμού δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι ειδικές δυνάμεις.

turkish

Η ειδική ομάδα της Αστυνομίας της Τουρκίας που επιχειρεί κατά των τρομοκρατών ιδρύθηκε το 1982 με την ονομασία «Special Action Office» στα τουρκικά «Özel Harekat Şube Müdürlüğü»,  υπό τη διοίκηση του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας.

turkish_commandos

Τα μέλη της, είναι απίστευτα εκπαιδευμένα για τη διάσωση ομήρων από αεροπειρατεία, πειρατεία σε πλοίο, επιθέσεις σε μετρό, τρένο, αλλά και σε κλειστούς χώρους, ενώ λαμβάνουν τα μέτρα τους για την ασφάλεια στις πόλεις και τα αεροδρόμια.

rentina

Στην ομάδα Police Special Operation Department που παλεύει για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ανήκουν άντρες και γυναίκες που έχουν σκληραγωγηθεί κάτω από σχεδόν «απάνθρωπες» συνθήκες, με σύγχρονα όπλα, πυρομαχικά και οχήματα.

Το 1987, η ειδική μονάδα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας μετονομάστηκε σε «Special Action Branch» στα τουρκικά: Özel Harekat Şubesi, ενώ από το 1993 έχει την ονομασία Police Special Operation Department.

Δείτε τους:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις