Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Δήλωση- φωτιά από Fuest: “Οι Ιταλοί θα φύγουν από την Ευρωζώνη”
ΚΟΣΜΟΣ

Δήλωση- φωτιά από Fuest: “Οι Ιταλοί θα φύγουν από την Ευρωζώνη”

Ένα δημοσίευμα- φωτιά της γερμανικής εφημερίδας Tagesspiegel, αποτυπώνει τις δηλώσεις του επικεφαλής του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου IFO. Ο Clemens Fuest υποστηρίζει πως οι Ιταλοί το πιθανότερο να ζητήσουν να εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη, αφού το βιοτικό τους επίπεδο δεν έχει βελτιωθεί καθόλου. «Το επίπεδο διαβίωσης στην Ιταλία είναι στα ίδια επίπεδα με το 2000. Εάν αυτό […]

clemens-fuest-ifo-zew-source-katrin-denkewitz-fuer-handelsblatt-45958998-e1435310163478-640x400

Ένα δημοσίευμα- φωτιά της γερμανικής εφημερίδας Tagesspiegel, αποτυπώνει τις δηλώσεις του επικεφαλής του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου IFO.

Ο Clemens Fuest υποστηρίζει πως οι Ιταλοί το πιθανότερο να ζητήσουν να εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη, αφού το βιοτικό τους επίπεδο δεν έχει βελτιωθεί καθόλου.

«Το επίπεδο διαβίωσης στην Ιταλία είναι στα ίδια επίπεδα με το 2000. Εάν αυτό δεν αλλάξει, τότε σε κάποιο βαθμό οι Ιταλοί θα πουν: ‘δεν θέλουμε αυτή την Ευρωζώνη πλέον‘», λέει ο Fuest.

Σύμφωνα με τον ίδιο,  εφόσον το γερμανικό Κοινοβούλιο έπρεπε να εγκρίνει ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης της Ιταλίας τότε θα έθεταν σε κίνδυνο τους Γερμανούς φορολογούμενους. Έναν κίνδυνο «το μέγεθος του οποίου θα ήταν άγνωστο και χωρίς κάποιο έλεγχο».

Γι’ αυτό και οι Γερμανοί νομοθέτες, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υποστηρίξουν κάποια τέτοια ενέργεια, καταλήγει ο επικεφαλής του IFO.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις